Najlepšie aerolinky sveta: Tie, čo lietajú k nám, nie sú ani v prvej stovke

2021-10-05 12:01:00 |   |    | 

Roky 2020 a 2021 leteckej doprave veľmi nepriali, a tak aj najočakávanejšie hodnotenie kvality aeroliniek tentoraz prebehlo inak. Britská nezávislá spoločnosť Skytrax udelila prestížne ocenenia World Airline Awards na základe ich pôsobenia počas 23 mesiacov (od septembra 2019 do júla 2021), pričom sledovala nielen štandardné ukazovatele ako personál, zábava na palube či ponúkané jedlo, ale aj opatrenia prijaté v súvislosti s pandémiou Covid-19.



 

Najlepšou leteckou spoločnosťou sa už po šiestykrát za sebou stal katarský národný dopravca Qatar Airways. „Toto ocenenie je výsledkom neuveriteľnej práce celého tímu, no rád by som sa poďakoval aj našim cestujúcim za loajalitu a uznanie všetkého, čo sme im počas tejto neistej doby ponúkli,“ vyjadril sa k víťazstvu šéf aeroliniek Akbar Al Baker pripomínajúc, že Qatar Airways ako jedny z mála pokračovali v lietaní aj na začiatku pandémie a bezpečne prepravili domov množstvo cestujúcich.

Veľký úspech v hodnotení dosiahla aj spoločnosť Singapore Airlines na druhom mieste, ktorá sa môže pochváliť najlepšou posádkou a najlepšou prvou triedou, ako aj ANA All Nippon Airways, ktorá obsadila tretie miesto a ponúka tiež najlepšie služby na letisku. Kompletnú stovku nájdete na oficiálnej stránke súťaže, my vám ponúkame prehľad Top 10.

 

Najlepšie letecké spoločnosti

 

Nemenej zaujímavý je rebríček najlepších nízkonákladových aeroliniek, ktorému kraľuje AirAsia pred Southwest Airlines a Scoot. Nás môže tešiť, že ôsmou najlepšou je írska letecká spoločnosť Ryanair, ktorá lieta aj ku nám. V celkovom hodnotení obsadila 57. priečku.

Menej potešia výsledky ostatných aeroliniek. Maďarské Wizz Air obsadili v celkovom hodnotení leteckých spoločností 96. priečku (medzi nízkonákladovými sú 20.), Air Cairo a Smartwings sa nedostali do prvej stovky.

 

Najlepšie nízkonakladové letecké spoločnosti sveta

 

 

Najlepšie nízkonakladové letecké spoločnosti Európy

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa