Šokujúce priznanie pilota: V jednej veci vám nikdy nehovoríme pravdu

2022-03-16 08:15:00 |   |    | 

Internetová stránka Reddit ponúka svojim čitateľom možnosť pýtať sa na akékoľvek témy. Občas sa tam však dozvedia aj pomerne šokujúce informácie. K takým patrí aj priznanie istého pilota, že pasažierom v jednej situácii vždy klame.



Meškanie letov nie je ničím výnimočným. Úplne bežné je aj to, že v takom prípade posádka pasažierov upokojuje, že sa časový sklz pokúsia vo vzduchu „dobehnúť“. Ako však priznal nemenovaný pilot, nie je to pravda. Upozornil na to britský denník The Sun. Pilot na stránke Reddit vysvetlil, že najmä pri krátkych letoch je dobehnutie meškania prakticky nemožné. „V skutočnosti vieme urobiť len veľmi málo, aj to iba v prípade dlhšieho letu. Stále však hovoríme len o piatich, desiatich minútach, nie o hodine,“ vysvetľuje.

Piloti sa podľa neho môžu pokúsiť zvýšiť rýchlosť využitím vzdušných prúdov a požiadať tiež o pridelenie najkratšej možnej trasy. No hoci lietadlá obvykle nevyužívajú motory úplne na doraz, piloti sa tomu snažia vyhnúť aj v prípade meškania, pretože sa tak spáli viac paliva, čo je nielen neekologické, ale aj oveľa nákladnejšie. K tejto možnosti sa preto obvykle uchýlia len v prípade, ak sa tak vyhnú ešte vyšším nákladom, napríklad vtedy, ak by cestujúci zmeškali nadväzný let. Aj vtedy však pri dlhých letoch dokážu prísť do cieľa len o pár minút skôr.

Odborníci však poskytli aj zopár rád. Ak sa chcete vyhnúť meškaniam, nemali by ste lietať počas vrcholu letnej sezóny, hovorí pilot lietadla Boeing 787 Dreamliner Charlie Page. Platí tiež rovnica, že čím neskôr, tým horšie. Ak je teda váš let naplánovaný na večer, je pravdepodobné, že bude odložený vzhľadom na časové posuny iných lietadiel, a preto by ste si vždy mali rezervovať čo najskorší let. Pri tých ranných je pravdepodobnosť meškania alebo úplného zrušenia omnoho nižšia.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
1.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa