Tieto lietadlá si rozhodne nepomýlite: Populárne nemecké aerolinky predstavili bizarný nový dizajn

2022-04-08 12:00:00 |   |    | 

Dcérska spoločnosť firmy Lufthansa s názvom Condor Flugdienst prevádzkuje lety do rekreačných destinácií, predovšetkým v Stredomorí, Karibiku a Indickom oceáne. Celkovo disponuje 55 lietadlami, ktoré dostali novú podobu. Na oblohe ich už rozhodne neprehliadnete!



 

Condor patrí k popredným aerolinkám zameraným na dovolenkové destinácie. Z Viedne napríklad lieta do USA (Las Vegas, Los Angeles, San Francisco, New York a i.), Kanady, Karibiku (Kuba, Mexiko, Dominikánska republika, Jamajka, Portoriko), ale aj na Malorku, tri grécke ostrovy (Kréta, Rodos, Kos) či Maurícius, Seychely a Maldivy. Celkovo na približne 80 trasách prevádzkuje vyše 50 lietadiel typu Airbus A320-200, Airbus A321-200, Boeing 767-300ER a Boeing 757-300, ku ktorým od septembra pribudne aj Airbus A330neo.

Tento týždeň nemecký dopravca predstavil ich nový vizuál, inšpirovaný plážovými slnečníkmi, ležadlami a osuškami. „Condor, to je dovolenka. A dovolenka, to sú pruhy. V budúcnosti preto budeme nosiť pruhy v piatich farbách,“ píše sa v tlačovej správe spoločnosti. Oblohu lietadlá Condoru rozžiaria zelenou (ako ostrov), žltou (ako slnko), modrou (ako more), červenou (ako vášeň) a béžovou (ako pláž).

V novom dizajne budú aj doplnky na uniformách posádky (vreckovky a kravaty) a postupne sa „pruhy leta, radosti a slobody“ dostanú aj do interiéru lietadiel, na letiská, internetovú stránku a sociálne médiá aeroliniek. V nasledujúcich týždňoch a mesiacoch letecká spoločnosť plánuje nahradiť aj poháre, deky, príbory či palubné lístky.

Prvý žlto-biely Airbus A321 pristál 4. apríla vo Frankfurte a v utorok letel na ostrov Lanzarote. V priebehu nasledovných týždňov bude premaľovaných ďalších päť Boeingov, takže v lete bude oblohu brázdiť šesť pruhovaných „kondorov“. Smerovať budú najmä na Malorku, do Grécka, na Kanárske ostrovy a do Egypta. Ďalšie lietadlá budú nasledovať podľa toho, kedy bude nutná ich premaľba. Do roku 2024 by malo mať nový vizuál 80 percent letky. „Condor sa tak rozhodol pre udržateľný spôsob redizajnu,“ uzatvorili aerolinky.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa