Kúsok od tragédie: Lietadlo v zlom počasí vybehlo pri pristávaní z dráhy

2022-10-24 09:30:00 |   |    | 

Lietadlo spoločnosti Korean Air so 173 ľuďmi na palube vybehlo v nedeľu neskoro večer z pristávacej dráhy na Medzinárodnom letisku Mactan-Cebu na Filipínach. Aerolínie oznámili, že po incidente neboli hlásené zranenia. TASR prevzala informácie od agentúr AP a Reuters.



 

Stroj Airbus A330 prilietajúci z juhokórejského Inčchonu sa v daždivom počasí pokúsil pristáť dvakrát pred tým, ako pri treťom pokuse zastavil až za pristávacou plochou. Na palube bolo 162 pasažierov a 11 členov posádky, ktorí lietadlo bezpečne opustili záchrannými kĺzačkami, uviedli dopravca i filipínske úrady.

Poškodené lietadlo bolo v pondelok ráno stále zaborené v tráve prednou časťou, na ktorej vrchu bolo vidno dieru. Filipínski predstavitelia uviedli, že chcú zo stroja odčerpať zostávajúce palivo, kým začnú s jeho odťahovaním.

Letisko Mactan-Cebu, druhé najrušnejšie na Filipínach, museli v dôsledku incidentu uzavrieť. Viedlo to k zrušeniu desiatok letov, z nich viac ako 50 odvolal vlajkový dopravca Philippine Airlines.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa