O tomto sa vám bude snívať: Na mieru upravený súkromný Airbus posúva hranice luxusu

2022-12-28 08:01:00 |   |    | 

Stroj ACJ320neo je skutočným klenotom vo flotile Airbusu. S kapacitou približne 20 osôb, doletom vyše 6000 námorných míľ (11.000 kilometrov) a unikátnym dizajnom je určený pre najnáročnejších zákazníkov. Istý nemenovaný boháč si však stroj nechal ešte viac upraviť pre svoje potreby. Z toľkého luxusu by sa nejednému smrteľníkovi zakrútila hlava!



 

„Domov na oblohe“ či „Kancelária vo vzduchu“, to sú prívlastky, ktorými zvyknú označovať lietadlo ACJ320neo. Jeho výrobca Airbus sľubuje okrem dokonalého pohodlia aj skvelé služby a funkcie na čele s doletom až 15 hodín, respektíve 6750 námorných míľ bez medzipristátia. To umožňuje napríklad priamy let z Londýna do Pekingu alebo Kapského Mesta.

Kabína má dĺžku 27,74, šírku 3,7 a výšku 2,25 metra a nájdete v nej spálňu, kuchynku, jedáleň, kúpeľňu aj salónik pre pracovné stretnutia. Pod dizajn interiéru sa podpísal Yves Pickhardt z ateliéru Alberta Pinta, ktorý vsadil najmä na prírodné farby a využitie kože. Lietadlo tiež disponuje batožinovým priestorom, do ktorého sa zmestí až 138 kufrov.

To je viac než veľkorysé. Kým totiž pôvodný Airbus A320neo pojme viac ako 180 pasažierov, jeho korporátna verzia za 110 miliónov dolárov je určená len približne dvadsiatke cestujúcich. Dizajn je zameraný skôr na exkluzivitu ako na kapacitu a zariadenie pripomína luxusný apartmán pre vyvolených.

Ani s tým sa však istý nemenovaný kupec neuspokojil. Spoločnosť Lufthansa Technik AG nedávno dostala objednávku od súkromného zákazníka na zariadenie VIP interiéru a jeho predstavu zverejnila. Očakáva sa, že lietadlo dorazí do strediska firmy v Hamburgu koncom leta 2023 a na oblohu sa po dokončení úprav dostane na jar 2024.

Dizajn kabíny vznikol v úzkej spolupráci zákazníka a dizajnérskeho centra Lufthansa Technik. Usporiadanie kabíny je lineárne a striktne orientované na potrebu súkromia. Zvláštnosťou je flexibilný dizajn pre rôzne účely, od bežných súkromných ciest majiteľa s rodinou cez prenájom lietadla až po náročné individuálne cestovateľské skupiny.

Aby sa ešte viac zvýšil komfort pasažierov, Lufthansa Technik integruje do lietadla systém zvlhčovania vzduchu. Okrem toho bude interiér spĺňať najvyššie nároky na palubnú zábavu a konektivitu. V kabíne napríklad pribudne niekoľko veľkých obrazoviek (niektoré výsuvné), kam si bude môcť cestujúci podobne ako v inteligentnom dome individuálne a bez námahy preniesť svoj osobný obsah.

So svojím flexibilným interiérom a špičkovým zábavným systémom nastaví toto lietadlo úplne nové štandardy,“ vysvetlil Michael von Puttkamer, viceprezident Special Aircraft Services spoločnosti Lufthansa Technik. Tá okrem dokončenia VIP kabíny poskytne zákazníkovi aj program kontroly výroby lietadla, organizáciu riadenia nepretržitej letovej spôsobilosti a tiež údržbu stroja.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa