V Prahe núdzovo pristálo lietadlo, na palube prebehol pôrod

2022-12-31 08:00:00 |   |    | 

Lietadlo spoločnosti Wizz Air smerujúce z britského Birminghamu do Bukurešti muselo v noci na piatok núdzovo pristáť na pražskom Letisku Václava Havla. Na palube totiž počas letu začala rodiť jedna z cestujúcich. Informuje o tom TASR podľa správy českej televízie Nova.



Na letisku už na matku i jej čerstvo narodeného syna čakala záchranka, ktorá ju odviezla do nemocnice. "Bezpečne u nás pristálo lietadlo smerujúce do Bukurešti, na ktorého palube prebehol pôrod. Som rád, že mamička aj bábätko sú v poriadku, a želám im veľa zdravia," napísal na sociálnej sieti Twitter riaditeľ letiska Jiří Pos. Chlapec sa narodil približne pol hodiny pred pristátím. Pupočnú šnúru prestrihol lekár v Prahe.

Na mieste podľa televízie Nova zasahovala aj cudzinecká polícia. "Kolegovia z oddelenia ochrany letiska Riaditeľstva služby cudzineckej polície sa pripájajú s prianím všetkého dobrého malému chlapčekovi. Nestáva sa často, že by sme v službe asistovali pri pôrode, ale keď už tá chvíľa príde, tak sme pripravení," napísala Polícia ČR na svojom twitterovom účte.

Odklonené lietadlo krátko po vynútenom pristátí v Prahe pokračovalo v lete do Bukurešti.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa