VIDEO Poriadne tvrdé pristátie: Lietadlo Ryanairu vyvolalo poplach na letisku

2023-04-14 08:00:00 |   |    | 

Pasažieri nízkonákladových aeroliniek Ryanair zažili pred pár dňami poriadne tvrdé pristátie. Lietadlu sa totiž skrútilo predné koleso a spod prednej časti lietali iskry.



K incidentu, o ktorom informovali viaceré britské médiá, došlo počas pristávania Boeingu 737 leteckej spoločnosti Ryanair v írskom Dubline. Jeden z pasažierov pre denník Irish Sun uviedol, že sa stroj mierne naklonil na bok a počas brzdenia sa „zdal byť trochu mimo kontroly“.

Video zachytáva, že sa lietadlu pri dosadnutí skrútilo koleso a konštrukciou šúchalo o ranvej. Po zastavení bol vyhlásený núdzový stav a k stroju sa ponáhľali pohotovostné posádky. Podľa vyhlásenia Dublinského letiska však cestujúci normálne vystúpili a v budove terminálu ich čakali zdravotníci. „Jedna osoba bola ošetrená v šoku, k žiadnym zraneniam ale nedošlo“, uvádza sa v správe.

Podľa Adama Jamesa, moderátora televízie Airports Live, ktorá vysiela priame prenosy z letísk, za to treba poďakovať najmä pilotom: "Vďaka svojim schopnostiam a skúsenostiam dokázala posádka lietadla udržať kontrolu nad lietadlom a bezpečne ho zastaviť.“ Zástupcovia Ryanairu stroho doplnili, že lietadlo malo pri pristávaní „menší technický problém s pristávacím mechanizmom“ a bude skontrolované odborníkmi.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa