Aerolinky sľubujú prevratnú novinku: Budúci rok v lietadlách pribudnú skutočné postele

2023-05-19 15:00:00 |   |    | 

Novozélandské aerolinky Air New Zealand sľubujú svojim klientom úplne nový zážitok z lietania. Na palube ich lietadiel totiž už budúci rok pribudnú moduly na spanie s názvom SkyNest.



 

V meste Christchurch pred týždňom skončil najväčší medzinárodný veľtrh cestovného ruchu na Novom Zélande. Zástupcovia leteckej spoločnosti Air New Zealand na ňom avizovali, že od septembra 2024 ponúknu na veľmi dlhých letoch z Aucklandu do New Yorku a z Aucklandu do Chicaga pasažierom možnosť prenajať si spací modul SkyNest (v preklade Hniezdo na oblohe), vyvinutý v Aotearoe.

Obchodná riaditeľka aeroliniek Leanne Geraghtyová hovorí, že SkyNest úplne zmení dopravu, ako sme ju poznali doteraz. "Naša 83-ročná história je poznačená snahou o inovácie a posúvanie hraníc možného. SkyNest je toho najnovším príkladom a sme radi, že zákazníci sú z tejto novinky nadšení rovnako ako my. Rozsiahly výskum a proces navrhovania, ktorý trval päť rokov a 170 000 hodín, vyústil do produktu, o ktorom sme si istí, že spôsobí revolúciu v zážitkoch počas letu pre cestujúcich v ekonomickej triede."

Vďaka modulu SkyNest si budú môcť pasažieri plnohodnotne oddýchnuť poležiačky. K dispozícii bude šesť lôžok so štandardným vankúšom a prikrývkou, bezpečnostným pásom na pripútanie v prípade turbulencií, lampičkou na čítanie a USB výstupom pre nabíjanie smartfónov. Má to však háčik – lôžka budú prenajímané v štvorhodinových slotoch, takže sa budete môcť „natiahnuť“ len na zlomok vašej cesty.

Denník Guardian uviedol, že každý pasažier si bude môcť posteľ rezervovať len jedenkrát počas letu. Po každých štyroch hodinách preto bude nasledovať nevyhnutná polhodinová údržba, počas ktorej personál vymení obliečky a nachystá modul pre ďalších pasažierov.

"Stále pracujeme na presných detailoch toho, ako bude proces rezervácie fungovať, a ešte musíme určiť cenu. V tejto fáze to vidíme na približne 400 až 600 USD za štyri hodiny," vysvetlila Geraghtyová.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: Air New Zealand

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa