VIDEO: Lietadlu sa pri pristávaní otvoril núdzový východ

2023-05-29 08:15:00 |   |    | 

Lietadlu juhokórejskej spoločnosti Asiana Airlines so 194 pasažiermi na palube sa v piatok tesne pred pristátím na letisku v meste Tegu otvoril núdzový východ. Po bezpečnom pristátí sa niekoľko cestujúcich sťažovalo na dýchacie ťažkosti, uviedli predstavitelia tamojšieho letiska. TASR prevzala správu z agentúry Jonhap.



 

Lietadlo Airbus A321 smerujúce z juhokórejského ostrova Čedžu pristálo na letisku v Tegu o 12.39 h miestneho času, vyplýva z údajov zverejnených na portáli FlightRadar.

Predstavitelia letiska uviedli, že nikto z pasažierov z lietadla nevypadol ani si neublížil, no niektorí vystrašení cestujúci sa sťažovali na dýchacie ťažkosti a boli prevezení do nemocnice. Ďalšie škody neboli hlásené.

Podľa predstaviteľa leteckej spoločnosti Asiana Airlines jeden z cestujúcich priznal, že sa dotkol páky slúžiacej na otvorenie núdzového východu. Pasažiera po pristátí zadržali, informuje agentúra AP.

Muž sediaci pri núdzovom východe mal dvere otvoriť, keď bolo lietadlo asi 250 metrov nad zemou. Všetci cestujúci sedeli v tom čase pripútaní na svojich miestach. Podľa svedkov sa mal podozrivý z lietadla pokúsiť vyskočiť.

 

Úrady dodali, že ide o 33-ročného muža, ktorý cestoval sám. Podľa polície dychová skúška nepreukázala, že by bol pod vplyvom alkoholu, no bolo náročné s ním komunikovať. Neskôr pri výsluchu svoje konanie ospravedlnil tým, že sa cítil zle a chcel sa rýchlo dostať z lietadla.

Po nedávnej strate zamestnania bol údajne pod veľkým stresom a núdzový východ otvoril preto, lebo dostal panický záchvat a chcel sa z lietadla rýchlo dostať.

V lietadla sa nachádzalo aj 48 žiakov základných a stredných škôl, ktorí cestovali na športové podujatie.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa