Letisko Košice má túto letnú sezónu naplánovaných vyše 600 charterových letov

2023-06-09 16:15:00 |   |    | 

Po štarte letnej dovolenkovej sezóny na letisku Košice v úvode mája začínajú charterové lety v prvom júnovom týždni naberať na intenzite. K letom do Egypta postupne pribúdajú ďalšie destinácie. Celkovo je na túto sezónu naplánovaných vyše 600 charterových letov, čo predstavuje medziročný nárast o 19 percent. TASR o tom informoval manažér pre rozvoj obchodu letiska Juraj Toth s tým, že posilnili aj personálne kapacity.



"V porovnaní s predcovidovým rokom 2019 je plánovaný počet letov nižší len o štyri percentá," uviedol výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice Thomas Dworschak.

V ponuke cestovných kancelárií je pre zájazdy s odletom z Košíc dostupných desať destinácií vo ôsmich krajinách, ide o Turecko (Antalya), Bulharsko (Burgas), Grécko (Heraklion, Rodos), Chorvátsko (Brač), Egypt (Hurghada, Marsa Matruh), Tunisko (Monastir), Cyprus (Larnaca) a Taliansko (Lamezia Terme).

"Na silnú sezónu sme sa dôkladne pripravili. Posilnili sme personálne kapacity na viacerých oddeleniach vrátane vybavenia cestujúcich, bezpečnostnej kontroly či tímu nakladačov," dodal člen predstavenstva a zástupca výkonného riaditeľa pre prevádzku Štefan Fedák.

Cestujúcim zároveň pripomína, aby si skontrolovali platnosť svojich osobných dokladov a aby prichádzali na letisko s dostatočným predstihom - ideálne dve hodiny pred plánovaným časom odletu.

Okrem dovolenkových letov v rámci letného letového poriadku naďalej realizujú z Košíc aj pravidelné lety do Varšavy, Viedne, Prahy, Londýna, Dublinu a Liverpoolu.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa