VÍKEND Letná sezóna vo Vlkolínci

2010-04-23 14:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO/ video - Slávnostné otvorenie letnej turistickej sezóny sprevádzané viacerými podujatiami sa uskutoční v sobotu 24. apríla v osade Vlkolínec, zapísanej do Zoznamu svetového kultúrneho dedičstva UNESCO.



V predošlých rokoch sa otváranie turistickej sezóny neuskutočnilo, čiže pôjde o premiéru. Cieľom podujatia je zvýšenie návštevnosti.

V deň podujatia bude hrať ľudová hudba od 11.00. V Galérii ľudového umenia bude vernisáž olejomalieb ľudového maliara Rudolfa Likavčana. Pre návštevníkov je nachystaný guláš, ktorý bude zadarmo. Akciu pripravila radnica v spolupráci s Občianskym združením Vlkolínec.

Vstup do Vlkolínca je pre deti do 10 rokov zadarmo, študenti a dôchodcovia zaplatia jedno euro a dospelí dve eurá. Parkovné je v cene vstupenky.

 

Vlkolínec je živá obec pamiatkovej rezervácie ľudovej architektúry zapísaná do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Nachádza sa vo vnútorných Západných Karpatoch, v pohorí Veľká Fatra, vo výške 718 m.n.m., pod vrchom Sidorovo. Vlkolínec je mestskou časťou Ružomberka a trvalo obývaná obec, v súčasnosti s 29 obyvateľmi v 18 domoch z celkového počtu 55 domov. Vlkolínec má rozlohu 797 hektárov, zastavaná časť s drevenou architektúrou horského a podhorského typu severného stredného Slovenska, podstatnú časť chránených objektov tvoria drevenice respektíve hospodárske dvory (usadlosti). Do Zoznamu svetového kultúrneho dedičstva UNESCO bol zapísaný v roku 1993 ako unikátny krajinno-sídelno-architektonický komplex.

 

 

 

Informačné centrum Vlkolínec
Tel.: +421 918 596 432
E-mail:
info@vlkolinec.sk

Občianske združenie Vlkolínec
Vlkolínec č. 9061
034 03 Ružomberok
Tel.: +421 915 755 711
E-mail:
zdruzenie@vlkolinec.sk

 

Zdroj/autor: sita, vlkolinec, drom

VIDEO Vlkolínec



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa