Čo robiť, keď bude odpískané? V Ostrave si spravíte skvelý výlet

2015-05-01 06:00:00 |   |    | 

Slovenskí hokejisti zohrajú zápasy svojej skupiny v Ostrave. Svoju podporu sa im chystajú opäť prejaviť aj naši fanúšikovia, ktorí sa tam vďaka blízkosti chystajú v hojnom počte. Hokejový program vám však vyplní iba malú časť dňa. Keď chcete nájsť v Ostrave aj zábavu alebo zaujímavé kultúrne pamiatky, mali by ste zavítať i na tieto miesta.



 

Miniuni - svet miniatúr

 

Jedna z atrakcií, ktorú by ste istotne nemali vynechať. Svet miniatúr Miniuni vám dovolí na malej ploche precestovať celý svet. Nachádza sa na výstavisku Černá louka a jeho stálu expozíciu tvorí 34 dokonalých zmenšenín svetových pamiatok. Nájdete tam napríklad Šikmú vežu, Eiffelovku, Big Ben, pražský orloj alebo pyramídy v Gize. Táto časť výstavy je situovaná v exteriéri. Okrem týchto miniatúr sa v Miniuni pravidelne obmieňajú aj dočasné výstavy. Od polovice marca do konca roka si takto môžu návštevníci pozrieť miniatúry lodí a zámkov. V máji je Miniuni otvorené denne okrem pondelka od 10.00. Vstupné pre dospelého je 70 Kč.

 

Slezkoostravský hrad

 

Podľa dostupných informácií bol hrad postavený v 13. storočí. Dlhé roky chátral a bola z neho iba ruina. Až v roku 2004 sa dostal opäť pod správu mesta, ktoré ho celý zrekonštruovalo a vdýchlo mu nový život. Z toho dôvodu tam nenájdete veľa pôvodného nábytku, ide skôr o múzeum, v ktorom sa mapujú dejiny mesta, ale aj samotného hradu. Taktiež sa tam nachádzajú ukážky miestnych krojov, priblížia vám umenie kovania a drevorezby. Časť priestorov bola prerobená na reprezentatívne účely. Nachádza sa tam obradná sobášna sieň, ale aj priestory na veľké akcie. Nádvorie bolo premenené na veľkú hradnú terasu. Hrad je otvorený okrem pondelka od 10.00 do 18.00 a vstupné pre dospelých je 80 Kč.

 

Pivnica strašidiel

 

Taktiež a nachádza v areáli Černá louka. Ide o detskú atrakciu, no zabaviť sa v nej môžu aj dospelí. Vznikla v pôvodných pivných pivniciach, ktoré sú v súčasnosti rozdelené do piatich tematických komnát. V tých sa z takejto vtipnej prezentácie dozviete rôzne legendy a príbehy o Ostrave. Pivnica je otvorená od utorka do nedele od 10.00 do 16.00, vstupné je 30 Kč. Táto trojica atrakcií zároveň patrí pod jeden komplex Černej louky. Zakúpiť si na ne môžete teda zvýhodnený lístok so vstupom do všetkých troch pamiatok.

 

Banícke múzeum

 

Ostrava je aj známym banským mestom. Medzi hlavné zaujímavosti preto patrí aj banícke múzeum, ktoré sa nachádza priamo v banskom areáli. Na reálnych ukážkach vás zoznámi s tým, ako prebieha táto práca a čo všetko obnáša. Taktiež vám ukážu, ako vyzerala táto profesia počas dejín a aké zmeny sa v nej za ten čas udiali. Múzeum je od marca otvorené denne, prvá prehliadka začína o 9.00, posledný vstup je o 16.00. Vstupné pre dospelého na veľký okruh je 150 Kč, na malý 90 Kč.

 

ZOO Ostrava

 

Táto ZOO vznikla už v roku 1948. Z malej skromnej záhrady sa vypracovali na veľký komplex, ktorý neustále ponúka svojim zákazníkom rôzne vynovenia. Celý areál je rozdelený do troch základných častí – fauna, flóra a zábavné zariadenia. Najväčším lákadlom sú pochopiteľne zvieratá, ktorým sa tam snažia ponúknuť čo najvernejšie podmienky tým ich pôvodným. Nájdete tam napríklad žirafy, slony, opice, ale aj areál s domácimi zvieratami. V ZOO sú vysadené aj rôzne vzácne rastliny a dreviny. Pre deti je pripravený bohatý sprievodný program, množstvo občerstvení a preliezky. ZOO je otvorená od 9.00 do 19.00 a vstupné je 110 Kč.

 

Dinopark

 

Prehliadka prehistorických zverov sa nachádza mimo centra mesta, pohodlne sa však k nej dostanete mestskou dopravou. Celá výstava sa však netočí iba okolo samotných dinosaurov. Dozvedieť sa môžete aj niečo viac z histórie Zeme a jej evolúcie. V areáli sa nachádza aj 3D kino. V máji je Dinopark otvorený počas víkendov, od polovice mesiaca už každý deň. Vstupné je 130 Kč.

 

Zábava na Stodolnej

 

Prípadný triumf našich hokejistov bude treba patrične osláviť. Na to je ako stvorená ulica Stodolná. V celých Čechách je veľmi dobre známa ako centrum nočného života. Nachádza sa tam množstvo barov, krčiem a diskoték. Každý si vyberie podnik presne podľa svojho gusta. Prispôsobené sú tomu pravdaže aj ceny, takže počítajte s vyššími výdavkami.

 

Vyhliadková veža

 

Ostrava sa môže okrem iného pochváliť aj najväčšou radnicou u našich susedov. Nová radnica bola dostavaná v roku 1930 a vtedajší starosta pán Prokeš sa zasadil o to, aby šlo o impozantný projekt, ktorý by oslávil veľkoleposť mesta. Jej súčasťou je aj 85 metrov vysoká vyhliadková veža, ktorá je najvyššou v Čechách. Otvorená je od 9.00 do 19.00, vstupné je 50 Kč a prístupná je aj pre imobilných zákazníkov, keďže vo veži sa nachádza i výťah.

 

Park na oddych

 

Komenského sady domáci využívajú na aktívny pohyb, ale aj na relax. Nachádzajú sa tam dobré priestory na behanie a korčuľovanie na kolieskových korčuliach, ale aj loptové hry. Po náročnom programe ho oceníte aj ako miesto pre relax, keď si tam môžete rozložiť deku a urobiť príjemný piknik.

 

Zdroj/autor: ostrava.cestovanie.biz, ostravainfo.cz, ostrava.cz, David

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: David

Hodnotenie článku:
4.5/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa