10 najlepších miest pre selfie v Českej republike

2021-12-27 00:00:00 |   |    | 

Selfies môžete milovať alebo nenávidieť, ale nemôžete im uprieť, že sú jednoducho fenomén a obľúbený suvenír z každej dovolenky. V Českej republike je našťastie dostatok miest, kde môžete nasledovať tento trend modernej doby. Selfie s Pražským hradom je skoro povinnosťou, výlet do hôr v Čechách alebo na Morave si žiada selfie v pozadí s hlbokými priepasťami, divokými vodopádmi alebo rozhľadňami. V Českej republike navyše takmer vždy narazíte na hrad či zámok, ktorý bude na vašich selfies vyzerať skvelo.



 

 

1. Pražský hrad

Aby sme boli úprimní, Praha je plná zákutí, vyhliadok, záhrad, veží, mostov a námestí, ktoré k vytvorenie selfie priamo lákajú. Tá s Pražským hradom je, ako sme už povedali, skoro povinná pre každého návštevníka. Výzvou sa stáva skôr vytvoriť si originálne selfie s touto pražskou dominantou. Evergreenom je fotka hradu z Karlovho mosta. Zaujímavejšie je však spraviť fotku samého seba strateného v krivoľakých uličkách Malej Strany, cez ktoré občas vykuknú veže Pražského hradu. Oplatí sa vyjsť na kopec Petřín a spraviť si selfie s hradom z trochu inej perspektívy, či už z rozhľadne alebo z parku. Vďaka tomu, že je Pražský hrad vidno prakticky z celého centra mesta, sú možnosti pre selfie v podstate neobmedzené.

 

2. Svätojánske prúdy

Rieka Vltava má v srdciach Čechov i v histórii českých krajín zvláštne miesto. Je najdlhšou riekou v zemi, preteká hlavným mestom a slávny skladateľ Bedřich Smetana jej venoval slávnu symfonickú báseň.  V jednom vltavskom údolí, kde sa rieka krúti do prudkej zatáčky, leží taktiež jedna z najobľúbenejších a neznámejších vyhliadok – „Svatojánske proudy“. Predtým ako tu bola postavená priehrada, bolo miesto známe hlavne medzi pltníkmi ako nebezpečný úsek kvôli divokým perejám a skalnatým výbežkom. Malebnú krajinu ocenili českí turisti, ktorí tu už v roku 1889 vyznačili vôbec prvú turistickú trasu na území Česka. Selfie so zákrutou rieky, s ktorou si vyfotíte i veľa histórie, je teda cenným úlovkom do zbierky.

 

3. Český Krumlov

Selfie z rozprávkového mestečka a s romantickým zámkom alebo z romantického zámku a s rozprávkovým mestečkom? Takúto dilemu budete riešiť v Českom Krumlove. Mesto v južných Čechách leží tiež na Vltave a návštevníci z mnohých krajín sveta pravidelne prepadajú jeho malebnému kúzlu, či je zima alebo leto. Výlet do Českého Krumlova sa však, samozrejme, oplatí nielen kvôli vytvoreniu selfie. Český Krumlov je zapísaný na zozname Svetového kultúrneho dedičstva UNESCO.

 

4. Červená Lhota

Z rozprávkového Českého Krumlova k rozprávkovej Červenej Lhote, ale stále ste v južných Čechách. Selfie si môžete spraviť s červeným zámočkom, ktorý síce nepatrí k tým najväčším, ale určite sa počíta medzi najobľúbenejšie. Či už je to jeho farbou, malebnosťou alebo tým, že leží na ostrovčeku v malom jazierku. S Červenou Lhotou vám to určite pristane.

 

5. Ještěd

Ak máte radšej hory než zámky, a modernej architektúre fandíte viac než pamiatkam, určite si budete chcieť spraviť selfie s televíznym vysielačom Ještěd, ktorý nájdete v severných Čechách. Elegantná budova na vrchole rovnomenného kopca získala najprestížnejšiu cenu Medzinárodnej únie architektov a bola taktiež zaradená medzi sedem divov Českej republiky. Vytvoriť si s ňou selfie je celkom výzva. Z údolia pod kopcom cestou od Liberca to ide, čím však budete bližšie, tým to bude ťažšie. Ale bude to stáť za to.

 

6. Loket

Jeden z najkrajších hradov v Českej republike leží na západe krajiny. Oblasť je známa hlavne vďaka kúpeľníctvu i krásnej prírode. Hrad Loket leží na hranici chránenej krajinnej oblasti Slavkovského lesa na skalnatom poloostrove, ktorý obteká rieka Ohře. Jeho hradby a veže sa týčia na skale nad údolím a sú tak skvelým objektom pre selfie, samozrejme, až po vás.

 

7. Svätý kopček v Mikulove

Je načase sa s tipmi na najlepšie selfie presunúť na Moravu, ktorá je preslávená okrem iného vinárskou produkciou a práve tam začneme. Konkrétne v Mikulove, ktorý je neoficiálnou vinárskou metropolou. Nad mestom sa týči krásny zámok, ďalšou dominantou je tiež známy "Svatý kopeček", kam sa vydajte uloviť selfie. Holý kopec posiaty namiesto stromov len niekoľkými kaplnkami má tak jedinečnú atmosféru, že sa fotí sama. A za odmenu si potom môžete dať víno v jednej z tunajších pivníc.

 

8. Chodník v oblakoch

Nechajte všedné starosti na zemi a vydajte sa do oblakov, foťák alebo mobil si ale vezmite so sebou! „Stezka v oblacích“ je celkom nová atrakcia, ktorá sa už teraz teší veľkej obľube. Nájdete ju v areáli Dolnej Moravy v krásnych Jeseníkoch. A o čo konkrétne ide? "Stezka v oblacích" je jedinečná konštrukcia, ktorá stojí blízko hornej stanice lanovky a už to môže napovedať, že veľmi vysoko v horách. Stavba má tvarom pripomínať let motýľa a vďaka premyslenej konštrukcii sa na ňu môžete vydať aj s detským kočíkom. Výstup na vrchol nie je vôbec náročný, takže sa nemusíte báť, že by vám to na selfie nepristalo.

 

9. Brnenský orloj

Že má Praha svoj krásny a slávny orloj, to vedia všetci, ktorí navštívili Staromestské námestie. Originálnu selfie si však spravíte, aj keď sa odfotíte s tým brnenským. Čierna kamenná plastika na námestí v centre Brna púta pozornosť nielen svojou farbou, ale aj tvarom, ktorý necháva priestor fantázii pre rôzne originálne fotografie.

 

10. Minaret na Morave

Na južnej Morave si turisti a cyklisti okrem Mikulova obľúbili aj Lednicko-valtický areál. Celá krajina je zapísaná na zozname UNESCO a s ním teda aj objekt vášho záujmu, ak si chcete  z Českej republiky priviezť originálne selfie. V areáli pri zámku Lednice si môžete spraviť fotku s minaretom.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Thinkstock, Pixabay, Wikipedia
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa