Skvelý tip na rodinnú dovolenku: 6 najzábavnejších miest v Českej republike

2018-10-24 12:00:00 |   |    | 

Jesenné prázdniny sú tu o chvíľu a my sme pre vás pri tej príležitosti pripravili seriál s tipmi na rodinnú dovolenku v okolitých krajinách. Tentoraz sme vybrali tie najlepšie zábavné parky pre deti v Českej republike. Pozor si však treba dávať na to, že naši západní susedia majú jesenné prázdniny o niečo skôr, a tak sú niektoré aktivity k dispozícii len do konca októbra.



 

Mirakulum

Kde: Milovice, stredné Čechy

Čo: Lesné ihrisko a kontaktná zoo, obrie trampolíny a hojdačky, lanové centrá, podzemné chodby, preliezačky a v neposlednom rade aj úzkokoľajná železnica, ktorá park prepája so susedným tankodrómom – to všetko nájdete v desaťhektárovom parku Mirakulum v stredočeských Miloviciach. Miestnou dominantou je drevený hrad, kde sa vaše deti určite nudiť nebudú.

Kedy: Mirakulum bude poslednýkrát v tomto roku otvorený 29. a 30. októbra (10:00 – 18:00 hod.)

 

Dolná Morava

Kde: Dolná Morava pod Kralickým Snežníkom

Čo: Horské stredisko s celoročnou prevádzkou a širokou ponukou športových a rekreačných aktivít vrátane tých adrenalínových láka aj najmenších návštevníkov. Tí tu nájdu hneď štyri zábavné detské parky! Mamutíkov vodný park sa chváli najväčším modelom mamuta na svete (výška 13 metrov). Inak ide o areál, kde sa dozviete, čo všetko sa dá robiť s vodou. Pre deti tu je pripravených aj niekoľko zaujímavých zariadení a strojov, ktoré si môžu odskúšať. Lesný zážitkový park ponúka rozprávkové domčeky umiestnené na stromoch, šmykľavky a preliezačky. V Pieskovom svete deti zažijú atmosféru skutočného divokého západu vďaka stavbám, ktoré akoby vypadli z westernového filmu. Môžu sa tu pustiť aj do archeologických vykopávok a nájdu tu aj pieskový vlak a aspoň na chvíľu sa môžu stať malými zlatokopmi. Detský park Amálka je plný lezeckých stien, preliezačiek, tubingových dráh a trampolín. Nádherné výhľady do okolia a trochu adrenalínu ponúka Chodník v oblakoch, ktorý nájdete pri hornej stanici lanovky Sněžník.

Kedy: Počas jesenných prázdnin budú otvorené takmer všetky atrakcie (Detské zábavné parky, Chodník v oblakoch, bobová dráha, horské kolobežky, adrenalín a lanový park, sedačková lanovka), ktoré navyše doplnia zaujímavé predstavenia pre deti (27.-29.10.).

 

Active Park Lipno

Kde: Lipno nad Vltavou, južné Čechy

Čo: Active Park Lipno ponúka aktivity pre celú rodinu. Vyhlásený je tunajší chodník korunami stromov, ktorý sa stal jedným z najnavštevovanejších turistických cieľov v južných Čechách a na Šumave. Veľa dobrodružstiev si užijete však aj v lanovom parku či na bobovej dráhe a špeciálne pre deti je tu pripravené Foxíkove detské cykloihrisko, bazény s vodnými atrakciami v Aquaworld Lipno alebo služby Playroom Lipno, kde vám deti od 3 rokov i postrážia. Novou oázou je Kráľovstvo lesa, zasvätené hrám, šanteniu a zdokonaľovaniu pohybových schopností. Môžete pobudnúť v bludisku medzi mladými stromčekmi, stratiť sa v mravenisku alebo na veľkej trampolíne vyskočiť až ku konárom urastených stromov.

Kedy: Všetky súčasti Activ Parku Lipno sú otvorené počas aj po skončení jesenných prázdnin.

 

Rozprávková dedinka Podlesíčko

Kde: Podlesí neďaleko Žďáru nad Sázavou, Vysočina

Čo: Rozprávková dedinka Podlesíčko je súčasťou ubytovacieho rezortu Podlesí. Ubytovať sa tu môžete v domčekoch pomenovaných podľa českých rozprávkových postáv – Snehulienka, Rákosníček či Karkulka. Ubytovanie však nie je nutné. Dedinku si môžete prezrieť, a to dokonca aj v sprievode rozprávkových bytostí – vždy v sobotu od 14:00 a v nedeľu od 15:00. Na návštevu dedinky môžete prísť aj mimo program a po zaplatení vstupného si sami prejsť toto čarovné miesto.

Kedy: Rozprávková dedinka Podlesíčko je štandardne otvorená počas aj po skončení jesenných prázdnin.

 

Farma park Soběhrdy

Kde: Soběhrdy, stredné Čechy

Čo: Ak s deťmi milujete zvieratá, určite sa vyberte do Soběhrd neďaleko Benešova, asi 30 minút východne od Prahy. Na tomto unikátnom mieste môžete stráviť celý deň v dokonalom súlade s prírodou. Na rozlohe 250 000 m2 nájdete úplne iný svet, ktorý vás uchváti. Žijú tu zvieratá z fariem z celého sveta. Uvidíte, ako sa okolo vás prechádzajú ťavy, klokany, pštrosy, byvoly, lamy, prasiatka, vysokohorské kravy a ďalších skoro 250 zvierat. Okrem toho tu pre deti majú aj šmykľavky a tobogany, mini kino, vnútornú trampolínu či parádnu drevenú loď.

Kedy: Od začiatku júna do konca septembra je farmapark otvorený denne, v mesiacoch apríl, máj a október len počas víkendov.

 

Šťastná země

Kde: Radvánovice neďaleko Turnova, severné Čechy

Čo: V areáli nájdete plno zábavných atrakcií, ako sú drevený hrad, vzduchové trampolíny, trpasličia dedinka či pieskové ryžoviská s pravými českými granátmi. Navštíviť môžete zážitkový Geopark, kde si v prírode prejdete dobrodružný, hravý a poučný chodník s interaktívnymi prvkami. Tešiť sa môžete aj na kontaktnú ZOO plnú zvieratiek. Navyše si v tunajšej dielni môžete vyrobiť z dreva meče, koníky, štíty, mandaly či jednorožca.

Kedy: V júli a auguste je areál otvorený denne, v mesiacoch máj, jún, september a október len počas víkendov.

 

BONUSOVÉ TIPY

 

Dúhový park

Kde: Třebovle, stredné Čechy

Čo: V detskom zážitkovom areáli, ktorý sa nachádza 20 minút od Prahy, na vás čaká 57 atrakcií, hier a show, zameraných predovšetkým na deti od 4 do 13 rokov. Okrem iného sa tu nachádza aj jedna z najväčších trampolín v Českej republike. Novinkou tejto sezóny je napríklad autodráha sa šliapadlami či špeciálna aréna, kde si môžete vyskúšať niečo ako „paintball“, ale s lukmi a šípmi. V horúcom letnom počasí iste príde vhod aj zavlažovacia zóna, ktorá vás aj vaše deti príjemne ochladí. Väčšina miestnych atrakcií je krytá pred dažďom.

Kedy: Dúhový park je otvorený od začiatku júna, tento rok ale svoju prevádzku končí do 20.10., počas jesenný prázdnin je preto zatvorený a uvádzame ho len ako tip na návštevu v letnom období.

 

Zeměráj

Kde: Kovářov v okresu Písek

Čo: Tento prírodný park plný zážitkov a poznania pre deti i dospelých sa rozlieha na ploche deviatich hektárov na pomedzí stredných a južných Čiech neďaleko Orlíka nad Vltavou. Nájdete tu viac ako sto rôznych hier, zábavných i náučných prvkov, dobrodružných úloh, hlavolamov a niekoľko skutočne výnimočných lákadiel – archeopark raného stredoveku, kilometer dlhý prírodný chodník naboso, veľké drevené bludisko či trebárs detskú hernú dedinku.

Kedy: Zeměráj je otvorený len od začiatku mája do konca septembra. Počas jesenných prázdnin je preto zatvorený a uvádzame ho len ako tip na návštevu v letnom období.

 

A počas výletu sa nezabudnite zastaviť ani v čarovnom Písku:

 

Objavujte Česko a vyberte si z viac ako 60 000 možností, kde v Česku stráviť víkend alebo dovolenku. Inšpirujte sa na stránke www.kudyznudy.cz.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Ilustračné
Foto: Getty Images
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa