Orlické hory a Podorlicko - skvelý tip na dovolenku s deťmi

2019-04-08 12:00:00 |   |    | 

Orlické hory a Podorlicko sú ideálnou oblasťou nielen pre tých, ktorí vyhľadávajú vznešenosť a krásu hôr, ale aj pre všetkých, čo dovolenku radi trávia aktívne spoznávaním histórie, kultúry a nových miest. Pozrite si pár zaujímavých tipov na miesta, ktoré stojí za to navštíviť.



 

Deštné v Orlických horách

Lanový park a adventure požičovňa ponúka adventure golf, futbal golf, pumptrack dráhu, využitie viacúčelového ihriska či požičanie štvorkoliek, terénnych kolobežiek, terénnych korčúľ, horských bicyklov, elektrobicyklov, trojkoliek či možnosť vyskúšať svoje schopnosti na umelej lezeckej stene.

Rodiny s menšími deťmi zas poteší Kačenkin rozprávkový chodník, kde s vládkyňou Orlických hôr Kačenkou na každom stanovisku objavíte rozprávkový príbeh a príjemné posedenie. Súčasťou zastávok sú interaktívne prvky a úlohy súvisiace s príbehom daných stanovíšť. Súťaživé typy môžu na každom z nich získať pečiatku na svoju pohľadnicu, ktorej súčasťou je aj mapka s vyznačenými úlohami.

 

Říčky v Orlických horách

V Bikeparku zažite adrenalínové zjazdy na bicykloch či terénnych trojkolkách, čaká na vás požičovňa horských bicyklov, elektrobicyklov aj lanovka, ktorá vás s bicyklami, kočíkmi či odrážadlami vyvezie na vrch Zakletý.

 

Orlické Záhoří

Novootvorený Pašerácky chodník pripomína na piatich zastávkach pohnutú históriu Čiernej vody. Vychutnajte si odpočinkové miesta a interaktívne prvky pre deti na chodníku dlhom necelých 5 kilometrov, ktorý je zjazdný aj na bicykloch či s kočíkom. V Orlickom Záhorí využite možnosť rozhliadnuť sa po českom i poľskom území, čo umožňujú znova sprístupnené veže kostola svätého Jána Krstiteľa.

 

Nový Hrádek

Zaujímavou alternatívou je aj Nový Hrádek, kde môžete prejsť chodníkom škriatka Frymbulína. Meria 6 kilometrov a na šiestich tabuliach sa návštevníci môžu dozvedieť informácie o miestnej histórii, prírode a ďalšie zaujímavosti. Chodník je vhodný pre rodiny s deťmi a možno ho absolvovať aj s terénnymi kočíkmi.

 

Neratov

Malebné pútnické miesto Neratov čaká dokončenie stavebných úprav na oboch vežiach kostola Nanebovzatia Panny Márie. Veže budú sprístupnené a upravené tak, aby mohli naplno slúžiť ako významná turistická atrakcia regiónu s výstavou o pohnutej histórii regiónu a kostola samotného.

 

Opočno

Mesto sprístupnilo a jeden z najstarších stojacich domov v Opočne - dom číslo 55. kde návštevníci môžu vidieť úplne novú múzejnú expozíciu. Objekt prešiel štýlovou rekonštrukciou, čím sa vlastne sám o sebe stal exponátom.

 

Dobruška

Nenechajte si ujsť stálu unikátnu expozíciu Vlastivedného múzea v Rýdlovej vile, ktorá je venovaná vojenskej geografii. Tá dáva návštevníkom možnosť nahliadnuť nielen do vývoja vojenskou geografiou využívaných prístrojov a pomôcok, tvorenia máp či zabezpečenia vojsk, ale tiež zoznamuje s niekoľkými významnými osobnosťami tejto vedy.

 

Rokytnice v Orlických horách

Tvrdza Hanička na Panskom poli privíta fanúšikov vojenských opevnení opäť sprístupneným delostreleckým zrubom a turistov tiež poteší novovybudované parkovisko, ktoré môžu návštevníci východnej časti Orlických hôr využiť bezplatne.

 

Lanškroun

Lanškrounské rybníky sú pre svoju výnimočnosť zaujímavým turistickým cieľom.

V ich okolí vedú vychádzkové okruhy s náučným chodníkom a tiež sú krásnym miestom pre priaznivcov kúpania v prírode, ktorých iste poteší inštalácia nových kúpacích mól.

 

Žampach

Ako funguje váš zrak, sluch, čuch či chuť môžete otestovať v novom parku, ktorý vznikol v jedinom arboréte svojho druhu vo východných Čechách, v obci Žampach v podhorí Orlických hôr pri Letohrade.

 

Región Orlicko - Třebovsko

Singletrack predstavuje nové pojatie cyklistických zážitkov, preto sa aj v Orlických horách a Podorlicku môžu priaznivci horskej cyklistiky tešiť na štyri novovybudované bike areály so singletrackmi šetrnými k prírode, a to na českej aj poľskej strane hranice.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Orlické hory a Podorlicko
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa