6 najlepších festivalov pálenky v Maďarsku. Príďte ochutnať tradičné lahôdky našich susedov

2015-03-03 16:30:00 |   |    | 

Máte radi pálenku? Ako Slováci si musíme povedať, že tento nápoj je nášmu srdcu blízky. No nie je tomu tak len u nás, ale aj v susedných krajinách. Napríklad v Maďarsku, sa čoskoro uskutočnia festivaly, oslavujúce tento „blahodarný“ mok, ktorý už naši dedovia popíjali. Ak ich navštívite ochutnáte nie len domáce pálenky, ale aj mnoho iných špecialít, ktorými je Maďarsko preslávené. Guláše, zabíjačkové pochúťky, kapustu, klobásky...



 

VI.  Festival zabíjačkových špecialít a pálenky SZEGED

 

Už od 5. marca sa v Segedíne bude konať štvordňový festival plný lahodných chutí. Nebude sa však len jesť. K programu patria aj vystúpenia, tombola a súťaže. V nich si zmerajú svoje sily aj kuchári. Bude sa súťažiť napríklad o najlepšiu kapustu, alebo o najlepšieho zabíjačkového mäsiara. Ak vám bude chutiť, v stánkoch s rôznymi výrobkami si vyberiete špecialitu podľa vášho gusta.

 

I.  Festival zabíjačkových špecialít a pálenky GYŐR

 

Na pálenku sa nezabudlo ani v Győri. Ak sa tu zastavíte od 27. do 29. marca, tak budete mať možnosť zúčastniť sa úplne prvého festivalu takéhoto charakteru. Možno bude prvým, ale istotne nie posledným, keďže lahodné jedlá a nápoje sa vždy uchytia. K programu budú samozrejme patriť aj vystúpenia a súťaže, pre všetkých návštevníkov.

 

XVI. Festival pálenky GYULA

 

Asi najdlhšiu tradíciu má festival pálenky v juhovýchodnom meste Gyula. Od 17. do 19. apríla sa v Hradnej záhrade (Várkert) uskutoční pravá maďarská zábava. Počas tohto víkendu sa bude niesť okolím vôňa úžasných jedál, ktorá isto priláka aj tých, ktorí chceli odolať. Trhy, súťaže a ochutnávky budú hlavným programom, hoci o zábavu sa budú starať aj hudobníci, tanečníci a organizátori si čo to pripravili aj pre deti.

 

IV. Majáles pálenky a mangalice ZALAEGERSZEG

 

Viete čo je to mangalica? Ak nie, tak sa musíte zastaviť v meste Zalaegerszeg. Nateraz sa od nás dozviete len to, že na majálese, ktorý začne 30. apríla a skončí sa 3. mája ochutnáte to najlepšie z toho najlepšieho. Okrem gastronomického neba pre dospelých organizátori pripravia aj lunapark a zábavnú sekciu pre deti.

 

X. Festival pálenky ÚJSZILVÁS

 

S jarou sa rozlúčime na už 10. ročníku festivalu pálenky v meste Újszilvás. Od 23. do 24. mája sa na trhovom námestí stretnete s tou najlepšou pálenkou z okolia. Okrem pitia sa nezabudne ani na jedlo a zaujímavý program pre všetkých.

 

V. Turíčny festival pálenky TIHANY

 

Posledným bude práve tento festival, ktorý sa odohrá v okolí Balatonu. V dňoch 23. a 24. mája už bude pomerne pekné počasie, a tak si turičnú zábavu užijú všetci dosýta. Na festivale sa predvedú viaceré pálenice a návštevníci ochutnajú aj tradičné maďarské jedlá. Pritom všetkom sa aj naučíte variť guláš z maďarského sivého dobytka a nakúpite si jedlo a iné výrobky v jarmočných stánkoch.

Zdroj/autor: gotohungary.com, SiSa

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
4.0/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa