Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Koalícii išlo o krk a... poslanec KDH si užíval na tejto luxusnej lodi!

Muránsky vraj vedel, že jeho hlas je bezcenný Zobraziť galériu (4)
Muránsky vraj vedel, že jeho hlas je bezcenný

BRATISLAVA - Tak tomu sa hovorí odvaha. Počas včerajšej voľby generálneho prokurátora, v ktorej išlo naozaj o veľa, chýbal prekvapujúco v sále jeden poslanec. Aj keď v tomto volebnom období má každý koaličný hlas cenu zlata, Peter Muránsky z KDH si v čase, keď to v parlamente vrelo, užíval chvíle na luxusnej zaoceánskej lodi. Okrem iného si mohol vychutnávať aquapark, kúpele, tri divadlá a 4D kino.

Zdá sa však, že poslancov výlet u kresťanských demokratov nespôsobil žiadne turbulencie. Napriek tomu, že sa už koalícia raz takmer na tajnej voľbe popálila a Dobroslav Trnka vtedy neprešiel iba o jeden hlas, šéf klubu ospravedlnenku Muránskemu schválil a poslal ju do kancelárie Národnej rady. Tá ju zverejnila s tým, že dôvodom neúčasti poslanca mala byť dlhodobo plánová cesta do zahraničia. Muránsky pritom nepríde ani o cent zo svojho tri a pol tisícového príjmu ani v prípade, že mu ospravedlnenie neschváli predseda parlamentu Richard Sulík.

Peter Muránsky
Zobraziť galériu (4)

Poslanec KDH priznáva, že bol v čase voľby na výletnej lodi, ale odmieta, že by jeho neúčasť mohla ohroziť vládnutie koalície. Cestu navyše podľa neho bolo ťažké zrušiť, keďže ju naplánoval ešte vlani. „Ak by to stálo na mojom hlase, vrátim sa. Nakoľko nie a cestu som dlhodobo plánoval od decembra minulého roka a som tu k 75. narodeninám vlastnej mamy a kvôli nej, tak to považujem za normálne, že na neplánovanej schôdzi sa nezúčastňujem, inak som nevynechal ani raz,“ reagoval Muránsky cez sms správu.

Peter Muránsky
Zobraziť galériu (4)

Kresťanskému demokratovi by však jeho výlet mohol závidieť nejeden kolega. Štyri a pol hviezdičková loď Costa Luminosa, ktorou sa plavil po Škandinávii, totiž ponúka ozajstný zážitok. Podľa cestovnej kancelárie, ktorá zájazdy predáva, patrí medzi najmodernejšie výletné lode. Postavili ju v roku 2009, má kapacitu 2826 pasažierov a 921 členov posádky. Celkovo má 16 palúb a jej vybavenie už pripomína sen. Spa a wellness centrum s rozlohou 3 500 metrov štvorcových, vonkajšie bazény, bazén so zaťahovacou strechou a veľkoplošnou obrazovkou, vírivky, tobogan, multifunkčné športoviská, vonkajšia bežecká dráha, dráha pre kolieskové korčule, divadlo, disko, kasíno, konferenčné miestnosti, knižnica, internetová kaviareň, duty free obchody, kaderníctvo, kozmetika, detské kluby a animácie, videoherňa a golfový simulátor. Cena osemdňového výletu sa pre jednu osobu pohybuje od tisíc eur.

Peter Muránsky
Zobraziť galériu (4)

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu