Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Dramatické chvíle neďaleko Paríža! Streľba si vyžiadala jedného mŕtveho a šesť zranených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Jedna osoba zomrela a šesť ich utrpelo zranenia v dôsledku streľby súvisiacej zrejme s obchodovaním s drogami neďaleko Paríža. Oznámila to v sobotu miestna prokuratúra a starosta, informujeme podľa správy agentúry AFP.

K incidentu prišlo v meste Sevran, ktoré leží na severe metropolitnej oblasti Paríža a nachádza sa medzi francúzskym hlavným mestom a medzinárodným letiskom Charlesa de Gaullea. Prokuratúra uviedla, že k prestrelke prišlo v piatok okolo 23.45 h na parkovisku pri kultúrnom centre.

archívne video 

Autentické zábery zo štvrtkového zásahu polície počas streľby v Prahe (Zdroj: Tip čitateľa)

Podľa nemenovaného zdroja z polície prišli na parkovisko v aute dvaja útočníci, jeden z nich vystúpil a začal strieľať. Následne obaja z miesta činu odišli. Policajti našli potom po príchode na miesto činu štyroch zranených. Jeden z nich však zakrátko zomrel a zvyšných troch previezli do nemocnice. Traja ďalší ľudia so strelnými zraneniami boli do nemocnice prevezení neskôr, uviedol zdroj.

Starosta Sevranu Stéphane Blanchet pre AFP uviedol, že je zrejmé, že išlo o vyrovnávanie si účtov v súvislosti s obchodovaním s drogami. "Je potrebné nastoliť poriadok a prerušiť toto obchodovanie," uviedol starosta. Polícia otvorila v prípade vyšetrovanie úmyselného zabitia organizovanou zločineckou skupinou. Do sobotňajšieho rána však v súvislosti so streľbou nikoho nezadržala.

Viac o téme: StreľbaPolícia ParížDrogy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu