Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Poľské úrady na hranici s Bieloruskom zadržali ruského zbeha

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VARŠAVA - Poľská pohraničná stráž zadržala 41-ročného ruského vojaka, ktorý sa do krajiny pokúšal nelegálne vstúpiť z Bieloruska. Informuje o tom správa z agentúry PAP.

Ako prvá o zadržaní v stredu informovala komerčná rozhlasová stanica RFM FM. Neskôr to potvrdil aj hovorca hlavného veliteľa pohraničnej stráže Andrzej Juzwiak. "Našli sa u neho ruské vojenské doklady vrátane zmluvy s ozbrojenými silami, ktorá sa týkala účasti na vojne proti Ukrajine," uviedla stanica RFM FM.

archívne video

Vzdušný priestor Slovenska budú okrem Česka a Poľska chrániť aj Maďari (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Podľa nej mal občan Ruska na sebe civilné oblečenie a nebol ozbrojený, pričom zrejme dezertoval z ruskej armády a do Poľska sa snažil dostať cez Bielorusko priamo z frontovej línie na Ukrajine. Muž sa vraj pokúšal využiť ilegálnu migračnú trasu, ktorú zriadil režim bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka s cieľom nahnať migrantov z Blízkeho východu, severnej Afriky a strednej Ázie do Európy.

Agentúra PAP dodala, že zadržaný je v súčasnosti vo väzbe poľskej pohraničnej stráže a prebieha s ním administratívne konanie, v ktorom sa rozhoduje o tom, či môže v Poľsku požiadať o medzinárodnú ochranu.

Viac o téme: RuskoPoľskoBieloruskoNelegálny vstupRuský zbeh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu