Cunami a zemetrasenie ničili a zabíjali v Japonsku!

2011-03-11 14:30:00 |   |    | 

JAPONSKO - Silné zemetrasenie, ktoré s magnitúdou 8,9 zasiahlo dnes Japonsko a vyvolalo ničivé vlny cunami, si už vyžiadalo najmenej 26 obetí, informovali tamojšie médiá.



Medzi obeťami sú 67-ročný muž, ktorého zavalila zrútená stena a staršia žena, ktorú takisto zabila spadnutá strecha. Obidva prípady nahlásili z oblasti hlavného mesta.

Traja ďalší sa nachádzali v dome v prefektúre Ibaraki severovýchodne od Tokia, ktorý sa následkom otrasov zrútil. Polícia v prefektúre Iwate ležiacej v blízkosti epicentra otrasov nahlásila 10 mŕtvych.

Ešte skôr tlačová agentúra Kjódó informovala, že až desaťmetrová vlna, ktorá zasiahla prístavné mesto Sendai na severe Japonska, si vyžiadala najmenej jednu obeť.

Bezpečnostné zložky zodpovedné za zhromažďovanie úradov z celej krajiny tieto počty zatiaľ nepotvrdili. "Škody sú také ohromné, že nám potrvá oveľa dlhšie, kým dáme dokopy údaje," vysvetlil nemenovaný predstaviteľ úradov.

Tokio tiež hlásilo aj prvé zranenia. Tie utrpelo najmenej 20 účastníkov promočnej slávnosti, ktorá sa konala v jednej z tamojších škôl.

Tá nevydržala silné otrasy s magnitúdou 8,9 a jej strecha sa zrútila, pričom na udalosti bolo prítomných celkovo až 600 študentov. Informoval o tom tokijský hasičský záchranný zbor.

Ten taktiež informoval o viacerých požiaroch v japonskej metropole, pričom štyri milióny domácností zostali bez elektrického prúdu.

 

Zdroj/autor: afp, sita, drom

VIDEO Zemetrasenie/ cunami v Japonsku 11.3.2011



Zdieľať článok na Facebooku

Foto: ap,sita

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa