Otvorili najmenšiu zoo na Slovensku

2011-04-27 12:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Po zimnej prestávke je pre verejnosť opäť otvorená najmenšia zoologická záhrada na Slovensku Zoo Spišská Nová Ves.



Novými zvieratami v Zoo sú výr skalný a opice pavučiaky. Tento rok sa môže zoologická záhrada pochváliť aj prírastkami.

Ide o malé kozičky, kenguru červenokrkú a každú chvíľu očakávajú aj prírastky u poníkov. Mláďa kengury červenokrkej je tentoraz klasicky sfarbené. Pred dvoma rokmi sa v Spišskej Novej Vsi narodil albín kengury červenokrkej.

Okrem exotických druhov zvierat sa v časti zoologickej záhrady nachádza aj gazdovský dvor, kde sú domáce zvieratá. Ten približuje zvieratká ako teliatka, ovečky, prasiatka, kozičky.

Najväčší záujem u detí je najmä o kozičky a poníky. Najzaujímavejším zvieraťom v Zoologickej záhrade v Spišskej Novej Vsi je orangutan Momo, ktorý sa stal aj maskotom Zoo.

Momentálne sa v Spišskej Novej Vsi nachádza takmer 250 zvierat a 73 druhov vtákov, plazov a cicavcov. Počas celého leta sa budú takmer každý víkend konať v zoologickej záhrade rôzne podujatia, určené hlavne pre deti.

Zoo v Spišskej Novej Vsi je otvorená denne okrem pondelka od 10.00 do 18.00. Vstupné pre dospelých sú dve eurá, pre deti a dôchodcov jedno euro. Súčasťou záhrady je aj detské ihrisko s rôznymi atrakciami.

Záhrada bude pre verejnosť otvorená do 20. októbra. Do leta by chceli v Zoo po viac ako piatich rokoch znovuotvoriť kaviareň, ktorá by mala byť v prevádzke celoročne.

Zoologická záhrada v Spišskej Novej Vsi sa rozkladá na ploche osem hektárov v juhovýchodnej časti mesta. Je najmladšou a najmenšou zoologickou záhradou na Slovensku. Areálom Zoo preteká potôčik, čo dotvára scenériu areálu záhrady.

Výrazným prvkom záhrady je umelo vytvorené jazero, ktoré vytvára podmienky na prirodzený vývoj spoločenstiev kačíc, ako aj ostatných voľne žijúcich druhov vtákov. Trvalo tu napríklad žije pár labutí. Zoologickú záhradu v Spišskej Novej Vsi otvorili v máji 1989 v mestskom parku.

 

 

Zoo Spišská Nová Ves
Sadová 6
052 01 Spišská Nová Ves
Tel.: +421 53 44 626 31
E-mail:
zoosnv@zoosnv.sk

 

Zdroj/autor: sita, zoosnv.sk, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: sita,zoosnv.sk

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa