Vysoké Tatry - jeden z najlepších národných parkov v Európe

2011-08-03 15:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Vysoké Tatry patria medzi desať najlepších európskych národných parkov. Myslí si to popredný britský environmentálny časopis The Ecologist, ktorý Tatry pre obdivuhodnú flóru a faunu zaradil medzi najlepšie národné parky v Európe.



Slovenské Tatry sa tak podľa britského časopisu vyrovnajú národným parkom vo Švajčiarsku, Francúzsku, Veľkej Británii, Grécku či Švédsku.

Environmentálny časopis vyzdvihol viaceré výhody Tatier. Vysoké Tatry sú podľa The Ecologist jedným z posledných miest, kde je možné vidieť kamzíka. Okrem toho je národný park domovom svišťov, hnedých medveďov a množstva druhov vtáctva.

Za najväčšie turistické atrakcie považuje autorka príspevku o Tatrách najvyšší vrch Tatier Gerlachovský štít, Štrbské pleso či jeden zo symbolov Slovenska - Kriváň. Britský časopis odporučil ako dobrý tip na ubytovanie, rešpektujúce ekologické požiadavky, hotel na Štrbskom Plese.

V závere článku autorka radí, ako sa dá z Londýna dostať vlakom na Slovensko a do Tatier. Nechýba v ňom ani link na národný portál cestovného ruchu SR.

 

Zdroj/autor: sita, theecologist, drom

Foto: Vydavateľstvo Dajama

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.3/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa