Africké skaly a surikaty - novinky v Zoo Bojnice

2012-04-11 17:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Letnú sezónu v bojnickej zoo by mali otvoriť 1. mája. Všetkým v tento deň predvedú hneď niekoľko noviniek. Na otvorenie sezóny sa plánuje slávnostné otvorenie expozície Africké skaly a expozície surikát. Táto sezóna bude výnimočná aj tým, že dve bojnické slonice oslávia okrúhle narodeniny. Maja a Guľa sa dožijú 30 rokov, chystajú im „výnimočnú oslavu.“



Expozícia Africké skaly vznikne vo vnútorných priestoroch pavilónu slonov. Ide o veľkorozmerné terárium a prvýkrát v ňom uvidíte vo väčšom rozsahu vybudované umelé skaly. Stanú sa domovom zaujímavých afrických druhov plazov a cicavcov. V novej expozícii zoo uvidíte korytnačky leopardie, korytnačky skalné, jašterovce veľké, agamy osadné a myš trpasličiu.

Na jar plánujú v zoologickej záhrade otvoriť taktiež expozíciu surikát vlnkavých. Tieto africké šelmičky dostanú ubytovanie v priestoroch vstupu do pavilónu slonov. Technické riešenie expozície surikát je zvláštne tým, že vnútorná ubikácia je prepojená s vonkajšou podzemným tunelom pod návštevníckym chodníkom. Vonkajšia expozícia bude monitorovaná internetovou online kamerou, ktorá bude sledovať dianie v rodinke surikát.

Od apríla do mája bude zoo otvorená od 08:00 do 18:00, od júna do augusta od 08:00 do 19:00.

 

Zdroj/autor: sita, drom

Foto: sita

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.3/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa