Výnimočné letné nočné prehliadky na hrade Červený Kameň

2012-07-06 12:30:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Neobyčajný návrat do dôb dávno minulých je možné zažiť na veľkom hrade v Malých Karpatoch prostredníctvom I. časti nočných prehliadok s podtitulom Kamenné mysterium. Jeho legendárny príbeh ožíva 14. júla a 18. augusta 2012.



Počas dvoch sobotných letných večerov v atmosfére mihotajúcich sviečok a horiacich fakieľ sa bežný smrteľník ocitne v období 13. - 16. storočia, kedy hrad Červený Kameň vlastnil „Pán Váhu a Tatier“ - Matúš Čák Trenčiansky, ale i bohatá rodina Fuggerovcov z juhonemeckého Augsburgu.

Dej celého podujatia sa odohráva v hradnom podzemí, keď na Červený Kameň po viac ako sedemsto rokoch prichádza jeho zakladateľka - kráľovná Konštancia, aby zistila, či jej sen o mocnom stredovekom domíniu sa stal skutočnosťou.

Prostredníctvom divadelného stvárnenia dramatických pasáží má samotná kráľovná spolu s návštevníkom možnosť prežiť nielen atmosféru búrania gotického hradu, stavbu renesančnej pevnosti s fortifikačným systémom, „mamonársky“ zápas troch bratov o majetok, ale i predaj celého panstva na základe sobáša z vypočítavosti.

Okrem toho nočné prehliadky so scénkami ukážu, že peniaze mali omnoho vyššiu hodnotu ako životné šťastie a láska, ale takisto priblížia, aké radosti i starosti v minulosti prežíval na červenokamenskom panstve jednoduchý ľud.

 

Zdroj/autor: reklamný článok, drom

Červený Kameň - Kamenné mysterium 2012 from Ivor Bauer on Vimeo.

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa