Netradičné vianočné trhy vo viedenskom MuseumsQuartiere štartujú už tento štvrtok!

2012-11-06 16:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Ako prvé odštartujú už 8. novembra vo Viedni alternatívne vianočné trhy na nádvorí muzeálnej štvrti MuseumsQuartier (MQ). Na rozsiahlom nádvorí komplexu muzeálnych a kultúrnych inštitúcií v centre mesta nájdu návštevníci tzv. Zimy v MQ outdoorové pavilóny s kulinárskou ponukou, curlingovú dráhu, svetelné projekcie, preteky miniatúrnych autíčok, detský program, Winter Sounds v podaní rezidentných dídžejov a ďalšie špeciálne akcie.



Podvečerné otvorenie vo štvrtok, 8. novembra spestrí okrem netradičného spojenia domácej kapely Tanz Baby speváka Davida Kleina s rockovou indie formáciou Bilderbuch a dídžejských setov aj charitatívne podujatie na podporu mladých ľudí a vybudovanie školy na území Nigeru z výťažku predaja punču počas prvého večera.

Celý komplex MuseumQuartieru je obľúbeným miestom stretávania sa predovšetkým mladých Viedenčanov nielen v letnom období, ale aj v zime. Zimné nádvorie ponúkne šesť outdoorových pavilónov z priehľadného plastu pripomínajúcich ľad, v ktorých vás zahrejú špeciálne variácie punču či vareného vína, v ponuke budú aj drobné kulinárske dobroty.

S príchodom súmraku dokreslia predvianočnú atmosféru videoprojekcie i svetelné tapety na fasáde Leopoldovho múzea i pri hlavnom vstupe do MuseumsQuartieru. Lokálni dídžeji ako Joyce Muniz, Trishes, DJ Phekt, Cid Rim sa postarajú o hudobnú náladu. Pre priateľov pohodového športu je k dispozícii obľúbená curlingová dráha. Ak si chcete curling len tak skúsiť mimo rezervácií, za 5 striel zaplatíte 2 eurá. Preteky miniatúr autíčok patria tiež k obľúbeným aktivitám návštevníkov netradičných vianočných trhov.

MQ Point ponúkne tipy na netradičné vianočné darčeky od nápaditých dekorácií cez vtipné darčeky až po kulinárske dobroty. Špeciálna akcia WeihnachtsQuartier v MQ prinesie od 30. novembra do 2. decembra originálne vianočné darčeky od stovky dizajnérov z domáceho Rakúska, Nemecka, Čiech a Maďarska. Na výber budú produkty od módy a šperkov až po interiérové doplnky.

Zima v MQ na námestí Museumsplatz 1 v centre Viedne bude prístupná denne od 16.00 do 23.00, cez víkendy od 14.00 do 23.00 až do 23. decembra.

 

Zdroj/autor: compress, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
1.3/5 (7 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa