Tradičné vianočné trhy vo Viedni: lákadlom je 120-ročný stromček i 140 stánkov

2012-11-14 11:20:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Farebné vianočné dekorácie, remeselné výrobky, vonné sviečky, perníky, vtipné hračky lákajú na najznámejšie vianočné trhy pred viedenskou radnicou. Slávnostne sprístupnia známy Christkindlmarkt rozsvietením adventného stromu v podvečer v sobotu, 17. novembra. Tento 120-ročný a 32 metrov vysoký smrek bude stáť v srdci vianočných trhov. 140 drevených stánkov prinesie tradíciu aj vianočné dobroty, vrátane neodmysliteľného punču i vareného vína.



Bohatý sprievodný program Christkindlmarktu ponúkne aj koncerty zborov z celého sveta a predovšetkým atrakcie pre najmenších - tradičný vianočný express, vianočné tvorivé dielne pre deti, gašparkovské divadielko na radnici, jazdy na poníkoch, klaunovskú kapelu, nostalgický kolotoč, výstavu jasličiek či nebeskú poštu, z ktorej je možné zaslať pozdravy do celého sveta.

Novinkou je centrálne umiestnené „nebeské pódium“, na ktorom budú denne viedenskí prominenti ako Dirk Stermann, Barbara Stöckl, Frank Hoffmann, Dagmar Koller a mnohí ďalší čítať vianočné príbehy. Nielen deti potešia sviatočne vyzdobené a vysvietené stromy v Radničnom parku, ktorý tvorí súčasť trhov.

Otvorený bude na Radničnom námestí denne od 9.00 do 21.30 až do 24. decembra, v piatky a soboty do 22.00 a 24. decembra do 17.00.

K tradičným vianočným trhom vo Viedni patria i vianočné trhy Am Hof a staroviedenské vianočné trhy na Freyungu. Výrobky remeselných umelcov nájdete na vianočných trhoch pred kostolom Karlskirche. Romaticky ladené sú vianočné trhy pred zámkom Schönbrunn, barokovým Belvederom, na Spittelbergu alebo Wilhelminenbergu. Modernejšie a netradičné nájdu záujemci v muzeálnej čtvri MuseumsQuartieru alebo v Loosovom dome v centre mesta.

 

Zdroj/autor: compress, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.0/5 (13 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa