Slovensko si užije 15 minút slávy: National Geographic odporúča čitateľom Košice

2013-09-27 11:25:00 |   |    | 

V októbrovom vydaní exkluzívneho amerického mesačníka National Geographic Traveler, ktorý prináša strhujúci pohľad do prírodných, technických, kultúrnych a etnických tajov tohto sveta, bude článok aj o Košiciach, ako zaujímavom meste a jeho bezprostrednom okolí a Európskom hlavnom meste kultúry 2013.



To, že kultúrne mesto a Slovensko dostali priestor v svetovom médiu, je výsledok návštevy novinárov z USA počas ich európskeho turné. Novinárke Kimberley Lovato sa z mnohých miest zapáčili najviac Košice. Preto sa rozhodla o svojich dojmoch napísať práve do uznávaného mesačníka, s ktorým spolupracuje.

V článku pod titulkom Slovensku sa dostáva svojich 15 minút slávy prezentuje autorka zaujímavú architektúru Košíc, druhého najväčšieho slovenského mesta, ktoré je v tomto roku Európskym hlavným mestom kultúry. Očarila ju Ulička remesiel, kde turisti stretávajú súčasných umelcov, hrnčiarov a kováčov. Je to podľa nej mesto, kde možno ochutnať 800 druhov vín, pochádzajúcich z tokajskej oblasti.

Z historických Košíc je blízko do Vysokých Tatier, fascinovali ju pamiatky svetového kultúrneho dedičstva UNESCO, drevené kostolíky a mnoho ďalších pozoruhodností. Svet sa prostredníctvom magazínu dozvie aj o novej kultúrnej inštitúcii z bývalých kasární a o jedinečnom podujatí Biela noc. Čitatelia si tak môžu urobiť pestrý obraz o čarovnom Slovensku, ktoré sa spája aj s takými menami, ako je Andy Warhol či svetová tenistka Martina Hingisová.

 

Zdroj/autor: tasr, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.4/5 (14 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa