BRATISLAVA: V Horskom parku otvorili UNIKÁTNY chodník, odhaľte jeho tajomstvá!

2014-02-05 16:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Návštevníci Horského parku v Bratislave majú oddnes bonus navyše. V rámci unikátneho edukačného chodníka si môžu prečítať podrobnosti o faune, flóre, ale aj historických objektoch v jeho bezprostrednej blízkosti.



Chodník pozostáva z piatich informačných tabúľ s mapami rozmiestnených na hlavných trasách parku, pričom poukazujú dovedna na 20 bodov označujúcich rozličné miesta parku a zaujímavosti, ktoré sa tam nachádzajú.

Tabule sú vyrobené z pevného materiálu, ktorý by mal odolať nielen poveternostným zmenám, ale aj vandalom na najbližších 10 - 20 rokov. K chodníku patrí aj prospekt s mapou a informáciami, ktorú si návštevníci môžu vziať so sebou. Všetky texty Edukačného chodníka sú dvojjazyčné: v slovenčine a v angličtine.

Bratislavský Horský park je mimoriadne vzácnou lokalitou, ktorá vznikla koncom 19. storočia úpravou už existujúceho lesného prostredia - jeho stvárnením a doplnením novými výsadbami. K dubom, bukom, jaseňom a boroviciam neskôr pribudli tisy, ginko, ale aj ďalšie cudzokrajné ihličnany.

O zmysluplné využívanie parku sa zasadzuje Nadácia Horský park, ktorá v tomto roku oslavuje 20. výročie vzniku. Autormi projektu Edukačného chodníka sú: člen Správnej rady Nadácie Horský park Kamil Procházka a Eduard Stloukal z Prírodovedeckej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave.

 

Zdroj/autor: advantage.sk, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa