Cestujte do minulosti. Príde Pribina a roztancuje vás Východná. Pozrite si naše TIPY na víkend.

2014-07-04 09:00:00 |   |    | 

Aj tento víkend si chceme všetci užiť. Oddýchnuť si a využiť voľný čas na aktivity, ktoré blažia našu dušu a telo. Kam sa vydať na cestu je celkom na vás, no pripravili sme vám zopár tipov zahŕňajúcich aktivity v mestách a priľahlých oblastiach. Na Dromedári však nájdete aj nápady na výlety do prírody. Nezaváhajte a využite krásne letné počasie.



Košice

O židovskej kultúre sa dozviete viac na Košickom festivale Mazal Tov! Hudba, obrazy, jedlo a pitie vám priblížia tradičnú kultúru, s ktorou už dlhé stáročia spolunažívame a predsa ju nepoznáme.

Bratislava

Divočinu zažijete v areáli Divokej vody Čunove. Široká verejnosť sa na tomto festivale bude môcť oboznámiť s možnosťami, ktoré areál ponúka. O zábavu sa postará bohatý program. Zapojiť sa môžete do raftovania na divokej vode alebo kajakovania, zajazdíte si na štvorkolkách, zahráte si futbal a volejbal a pre tých, čo neradi športujú je pripravená súťaž vo varení z vopred stanovených surovín. Na vode sa predstavia profesionáli s ich extrémnymi športmi a program bude pripravený aj pred nákupným centrom Eurovea, kde sa predvedú motorové člny. Vstup do areálu Divokej vody je zdarma.

Nitra

Už dnes sa začínajú mestské slávnosti „Nitra, milá Nitra.“ Organizátori pripravili bohatý program v meste, ale aj na hrade, kde sa uskutoční historický festival Pribinova Nitrawa. V meste môžu návštevníci zájsť na koncert, divadelné predstavenie, alebo sa zabaviť pri organizovaných hrách.  Oživením bude aj tradičný jarmok remesiel na Svätoplukovom námestí.

Východná

60ty ročník folklórnych slávností sa tento víkend koná vo Východnej. Vrcholná prehliadka toho najlepšieho čo folklór ponúka predstaví vyše 1400 účinkujúcich. Tradične sa zúčastnia aj súbory z okolitých krajín, ako Poľska a Maďarska. Programu bude neúrekom a zabavia sa všetky vekové kategórie. Okrem samotných vystúpení sa budú konať tanečné a hudobné dielne, tancovačky, vernisáže a prezentácie. Návštevníci si obzrú život na salaši a výrobu nadrozmerných drevených sôch. Pre deti je pripravený program na lúke, kde sa naučia hrať staré salašnícke hry, vyskúšajú si tradičné kroje a počúvnu si naše staré rozprávky.

Prievidza

Od tohto víkendu sa detičky z Prievidze vyšantia na podujatí Letné dielničky pre potvorky, ktoré organizuje Regionálne kultúrne centrum. Každý piatok od 10:00 do 12:00 si budú môcť vyrobiť zaujímavé kúsky. Od ozdôb, pravekej keramiky, pohľadníc a darčekov až po báboky a makety lietadiel a lodí. Zabavia sa dievčatá aj chlapci.

Stará Ľubovňa

Pre oslavy Cyrila a Metoda sa aj v Starej Ľubovni bude konať zaujímavý kultúrny program. Na hrade počas leta budú vystupovať sokoliari, ktorí budú pravidelne predvádzať schopnosti ich operených priateľov. Skanzen pod hradom sa v nedeľu rozoznie hudbou, keďže tu svoj koncert odohrá obľúbená speváčka Lenka Filipová. 

Žilina

Na hrade Strečno to bude žiť aj túto sezónu. Nočné prehliadky naplánované na viacero dní ukážu hrad v úplne inom svetle, a to doslova. Do tajomných zákutí sa dostanete od 20:00 do 22:30, kedy je posledný možný výstup. Tento piatok, ale aj piatok 18.7., sa na hrade predstavia divadelníci s pripravenými predstaveniami. Odohrajú Shakespeara, no v trochu netradičnej verzii: pomocou improvizácie a humoristických prvkov. Rómeo a Júlia sa tak prejdú po Strečne a návštevníci sa budú môcť zapojiť do hry. Pridajú sa aj ďalšie atrakcie, ako otvorenie stredovekej dedinky Paseka, stredoveká hudba rinúca sa z kaplnky, žonglér, ohňová žena a vycvičené kone.


Zdroj/autor: TASR, SITA, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa