Už viete, kde oslávite tento rok Silvestra? Pomôžeme vám vybrať!

2014-11-12 09:00:00 |   |    | 

Ak sa vám nechce absolvovať tento rok tradičný papučový Silvester, tak už istotne v týchto dňoch plánujete, kde by mohli privítať rok 2015. Na výber máte niekoľko zaujímavých možností, ktoré môžete spojiť so zimnou dovolenkou, ale aj s krátkym jednodňovým výletom. A keby sa vám nepozdávala ponuka cestovných kancelárií, stále si môžete kúpiť letenku do ktorejkoľvek z európskych metropol a pustiť sa do veľkých osláv.



 

Novoročná lyžovačka

 

Hneď prvá ponuka prináša tradičnú zimnú alternatívu. Čo viac by ste si mohli priať na Silvestra, ako zájsť niekde do hôr, dosýta sa vylyžovať, zvyšok rodiny si užije aj sánkovanie, korčuľovanie a iné sprievodné atrakcie a potom si večer pokojne sadnete za prestretý stôl v hoteli a užijete si nejaký zaujímavý program. Ak ste zástancom takéhoto vítania nového roka, stačí si vybrať krajinu, do ktorej by ste radi zašli. Jednotlivé lyžiarske strediská ponúkajú v súvislosti so sviatkami špeciálne balíčky, ušité presne na vašu mieru. Vyberať si môžete z kratších pobytov, ktoré budú trvať práve v rozmedzí konca roka. No taktiež sú k dispozícii aj dlhšie zájazdy, keď môžete do hôr vyraziť už po Vianociach. Zakúpiť si ich môžete priamo na stránkach zimných stredísk, alebo prostredníctvom slovenských cestovných kancelárií.

 

Paríž, Rím alebo Madrid

 

Aktuálna ponuka poznávacích zájazdov je viac-menej zhrnutá na tieto tri metropoly. Čím sa však bude tento sviatok viac blížiť, istotne pribudnú i ďalšie alternatívy. Niektoré cestovné kancelárie ponúkali na začiatku jesene aj Silvester v Istanbule za naozaj výbornú cenu, no ten už hlásia všade vypredaný. Nateraz si teda môžete vybrať medzi trojicou Paríž, Rím a Madrid. Vo všetkých prípadoch ide o viacdňové poznávacie zájazdy. Okrem oslavy Silvestra si teda môžete tieto mestá užiť v plnej nádhere a preskúmať aj tie hlavné pamiatky. Niektoré cestovné kancelárie navyše dávajú na výber medzi dvoma cenovými alternatívami. Tie lacnejšie sú autobusom a drahšie, no komfortnejšie, sú letecké. Pri autobusovej doprave sa pohybuje cena od 169 eur vyššie, pri leteckej od 400 eur vyššie. V tomto prípade však strávite vo vybraných metropolách viac času.

 

Odvážite sa na kúsok exotiky?

 

Silvestrovské oslavy sa nám spájajú so snehom a zimou. Čo tak urobiť však tento rok zmenu a okúsiť kúsok exotiky. Pokiaľ nemáte radi toto ročné obdobie, tak kúsok leta na konci decembra bude vašim vysnívaným rajom. Jedinou nevýhodou je, že ceny týchto zájazdov sú už podstatne vyššie, pretože väčšinou sa musíte vybrať do exotických krajín. V ponuke sú aj plavby po Karibiku, za ktoré na jednu osobu zaplatíte od 1500 eur vyššie. Vybrať sa však môžete aj na osem dní na Tureckú riviéru za 700 eur, ktorá zahŕňa aj dvojdňový výlet. Lacnejšou alternatívou je napríklad dovolenka v Egypte alebo Tunisku.

 

Jednodňové alternatívy

 

Zopár cestovných kancelárií ponúka aj formu jednodňových výletov, keď sa do blízkych metropol vyberiete v závislosti od vzdialenosti v poobedňajších alebo dopoludňajších hodinách. Niekedy je k tomu pridaná aj krátka prechádzka mestom spolu so sprievodcom, prípadne návšteva nejakej atrakcie. Takéto zájazdy sú zároveň cenovo veľmi výhodné a nemusíte tak zaťažiť svoj rozpočet. Po polnočných oslavách vás potom zavezú pohodlne domov. Prípadne môžete vyskúšať krátku alternatívu s jedným nocľahom. Momentálne je táto ponuka ešte dosť úzka, pretože cestovné kancelárie sa zaoberajú viac adventnými zájazdmi a silvestrovské prídu na radu už čochvíľa.

 

Vyskúšajte to aj sami

 

Spoliehať sa však nemusíte iba na túto ponuku. Doprava do Viedne, Bratislavy, ale aj Prahy je veľmi jednoduchá a taktiež lacná. Takže osláviť Silvestra v niektorej z týchto metropol nie je žiadnym problémom. Rovnako sa prostredníctvom leteckej dopravy môžete vybrať aj ďalej. Majte však vždy na pamäti, že v tomto čase môžete mať problém s ubytovaním. Rezervujte si ho preto čo najskôr, aby ste mali istotu a potom už môžete plánovať celý výlet. Prípadne si môžete zaplatiť oslavy v niektorom z podnikov v týchto krajinách.

 

Poobzerajte sa aj po slovenskej ponuke

 

Vítanie nového roka v zahraničí nemusí byť pre každého tou pravou voľbou. Či už je tu jazyková bariéra, alebo lepší pocit z domáceho prostredia, radšej niektorí zostanú v našej krajine. V tomto prípade môžete využiť ponuku zľavových portálov, náhodne obzrieť balíčky jednotlivých hotelov v regióne, ktorý si vyberiete, alebo vyskúšať niektorý zo slovenských vyhľadávačov. Aj v tomto prípade však platí, že musíte jednať veľmi rýchlo, aby ste si mohli vyberať a neboli nútení zobrať len zvyšné ponuky.

Autor: David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa