RegioJet už predáva. Oproti konkurencii má kvalitné služby a lístky BA-KE od 9 eur

2014-11-27 12:30:29 |   |    | 

Po dlhých diskusiách o kvalite a cenách vlakov, ktoré na Slovensku premávajú, sa asi zhodneme, že aj napriek určitému pokroku sa služby a kvalita vlakov veľmi nezlepšili. Hlavne cestovanie medzi Bratislavou a Košicami počas víkendov a sviatkov patrí k zážitkom, ktoré si nepraje zažiť asi nikto. Na trh sa ale dostáva spoločnosť RegioJet. Tá sa rozhodla spustiť od 14. decembra vlastnú prepravu medzi týmito dvoma mestami a tým ponúknuť cestujúci možnosť prepraviť sa domov za cenu začínajúcu na 9 eurách.



 

Káva aj voda v cene lístka

 

Podľa všetkého sa zdá, že spoločnosť RegioJet vsadila na kvalitné služby zákazníkom. Na dlhé cesty im ponúka niektoré druhy nápojov zdarma(káva a balená voda), rovnako je zdarma aj tlač, pripojenie na wifi a aj zábavný portál, kde si návštevníci môžu zahrať hry, alebo pozrieť TV. Pre deti si nachystali špeciálny priestor, kde sa môžu hrať a pozerať detské programy.

Od 14. decembra uvidíme, ako sa dané „nadštandardné“ služby dostanú aj do reálneho života.  

 

Lacnejšie, ale nie zadarmo

 

Podľa cenníka spoločnosti sa RegioJet rozhodol na trase BA-KE uplatňovať pre zvýhodnené skupiny len tradičné zľavy. Teda deti do 15 rokov a študenti platia polovičnú cenu a nejazdia úplne zdarma. Dôchodcom nad 60 rokov spoločnosť uplatní zľavu 15% na lístky v triede Štandard a dôchodcovia nad 70 rokov budú platiť len 0,15 eur za 50 km.

Ak sa pozrieme na ťažiskové lístky, za cestu medzi Bratislavou a Košicami zaplatia dospelé osoby počas týždňa od 9 do 23,40 eur v závislosti od triedy, v ktorej chcete cestovať.

Počas víkendovsviatkov ceny stúpnu. Za cestu v od piatku do nedele zaplatí dospelá osoba od 13,30 do 23,40 eur.

Pre porovnanie za podobný lístok zaplatíte u ŽSR najmenej 17,70 eur. Hovoríme pritom o rýchliku bez miestenky.

RegioJet ponúka tri triedy, z ktorých si zákazníci môžu vybrať. Ide o Štandard, 6 lôžkové kupé s možnosťou pripojenie na wifi, a tiež vybrania si medzi obyčajným, tichým, alebo detským kupé, Relax s koženým sedadlom vo voľnom priestore, a najvyššiu triedu Business, s 4 lôžkovými kupé a vyššími službami.

 

A predsa zadarmo

 

Aby spoločnosť vyhovela novým nariadeniam, predsa len ponúka cestovanie pre zvýhodnené skupiny zdarma. Ide však len o vlaky na trase Bratislava – Dunajská Streda – Komárno. Zadarmo si tak pocestujú deti do 15 rokov, študenti a dôchodcovia.

 

Prienik na trh s autobusovou dopravou

 

Nedávno spoločnosť RegioJet vyhlásila, že sa chystá spustiť aj autobusovú prepravu. Plánuje spustiť vnútroštátnu linku Bratislava – Nitra – Banská Bystrica, na ktorú však nateraz nemá licenciu a spoločnosť na ňu musí počkať. Do budúcna nám tak možno RegioJet prinesie turbulencie aj do autobusovej dopravy.

 

Zdroj/autor: slovakrail.sk, regiojet.sk, SiSa, drom   

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
3.7/5 (12 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa