VIDEO Ako svet privítal nový rok? Oslavy v svetových metropolách

2015-01-02 12:00:08 |   |    | 

Milí čitatelia, vitajte s nami v ďalšom roku, v ktorom budeme spolu preskúmavať svet a hľadať prekrásne miesta. Na začiatok sa obzrieme späť na starý rok a hlavne na to, ako sme ten 2015 privítali. K silvestrovským oslavám neodmysliteľne patria ohňostroje. Hoci aj tie naše malé domáce sú skvelé a nevieme z nich oči odtrhnúť, veľké a vopred naplánované ohňostroje sú jednoducho ohromujúce. A presne tieto vítajú nový rok všade po svete. Preto sa s Dromedárom pozrieme na niektoré z nich, aby sme si pripomenuli, ako sme do roku 2015 vstúpili.



 

Londýn

 

V hlavnom meste Británie sa aj tento rok konala neuveriteľná šou. Z presláveného Londýnskeho Oka, The London Eye, a priľahlých miest vystreľovali svetlice a ohňostroje vítajúce nový rok. Na nábrežie sa zbehlo viac ako pol milióna ľudí, ktorí spoločne pozorovali svetelné divadlo, ktoré teraz uvidíte aj vy.

 

Dubaj

 

Minuloročný rekordman sa ja tento rok postaral o neuveriteľné predstavenie. Kalifova veža sa ukázala byť skvelým prostriedkom na odpaľovanie svetlíc, ktoré následne vytvárajú ohňostroj, aký inde na svete nenájdete.

 

Sydney

 

Nie je asi známejšieho miesta na svete ako zátoka v Sydney, ktorú dotvára budova Opery. Tunajší ohňostroj sa pravidelne vysiela do celého sveta a u nás ho môžeme pozorovať už niekoľko hodín pred tým našim.

 

Rio de Janeiro

 

Aj v krajine, kde namiesto snehu si domáci užívajú horúce letomore, sa Silvester oslavuje riadnym ohňostrojom. 

 

Moskva

 

Hlavné mesto Ruska privítalo nový rok ako sa patrí. Obloha nad Moskvou sa rozžiarila vo svetlách žiariacich ohňostrojov, aby potešila domácich aj turistov z celého sveta.

 

Taipei

 

Na Taiwane využili opäť výškovú budovu, aby novoročné predstavenie malo šťavu. Z obrovského mrakodrapu vystreľovali svetlá vítajúce nový rok 2015.

 

Hongkong

 

Čo spravíte v meste, ktoré je denne vysvietené tak ako iné mestá len počas Silvestra? Pridáte ešte viac svetielohňostroje. Takto vyzeral príchod nového roka v Hongkongu.

 

Paríž

 

V Paríži nový rok privítali aj rozžiarením Víťazného oblúku. Ako keby ohnivá čiapočka vystreľuje svetlá na všetky strany a rozžaruje tam celú oblohu. Skvelá šou.

 

Zdroj/autor: youtube.com, telegraph.co.uk, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa