4 najkrajšie kvetinové festivaly Európy, ktoré môžete navštíviť aj vy

2015-04-08 12:00:01 |   |    | 

V týchto dňoch sa to veľmi nezdá, ale jar je už tu a s ňou sa môžeme tešiť na príjemnú zmenu. Každý očakáva niečo iné, ale to čo poteší úplne každého je množstvo kvitnúcich a voňajúcich kvetov. Či u ste vo vlastnej záhradke, alebo idete len do práce, žiarivé kvietky vedia poriadne zlepšiť náladu. Čo ak ich však vidíte stovky, tisícky ba priam desaťtisíce? Bude vaša radosť násobne väčšia? Ak áno, tak sa choďte pozrieť na niektorý z kvetinových festivalov, ktoré sa v týchto dňoch konajú v Európe. Väčšie aj menšie potešia váš zrak.



 

Keukenhof

 

Asi najväčším a najzaujímavejších festivalom kvetín je holandský Keukenhof. Koná sa každý rok blízko Amsterdamu, v meste Lisse, a je jedným z obrovských lákadiel, ktorý dokáže vytiahnuť ľudí z mesta. Od polovice marca do polovice mája sa sem zbiehajú návštevníci z celého sveta. Keukenhof je totiž najznámejší tulipánový festival na celom svete. Závisí od obdobia kedy prídete, ale vždy uvidíte množstvo prekrásnych zakvitnutých kvetov a to vonku ako aj v skleníkoch. Farby aj tvary sú od výmyslu sveta a okrem tulipánov tu objavíte aj orchidei, hyacinty a mnohé iné kvietky.

 

Narzisseenfest

 

Neďaleko za našimi hranicami objavujeme ďalší prekrásny festival kvetov. V rakúskom Štajersku, v kraji Ausseerland – Salzkammergut sa od 24. do 31. mája koná slávny festival narcisov. V tomto období sa totiž prekrásne horské lúky medzi vysokými horami a jazerami premenia na koberce divokorastúcich narcisov. Magnetom sú hlavne podujatia na mestskom korze v Bad Aussee a prehliadka kvetinových diel na jazere Grundlsee. Festival je sprevádzaný aj prehliadkou tradičnej umeleckej tvorby a kultúry.

 

Chelsea Flower Show

 

Britská Kráľovská záhradnícka spoločnosť aj tento rok zorganizuje úžasné podujatie Chelase Flower Show. Tento rok sa začne 19. a skončí 23. májalondýnskom Royal Hospital Chelsea. Opäť sa tu stretnú známe spoločnosti a organizácie, ktoré vytvoria menšiu záhradu. Teraz nepôjde len o kvety, ale aj o architektúru a celkový dizajn, aby boli záhrady čo najharmonickejšie a najkrajšie. Tento rok sa už po druhýkrát zúčastní aj princ Harry, ktorý zastupuje charitatívnu organizáciu na pomoc chudobným deťom v Lesothe. Predstaví záhradu Sentebale – Hope in Vulnerability navrhnutú minuloročným víťazným návrhárom v kategórii Voľba návštevníkov.

 

Festa da flor

 

Portugalská Madeira je už po tretí rok oceňovaná ako najlepšia voľba pre ostrovnú dovolenku. Určite k tomu prispieva aj tento kvetinový festival. Nejde však  obyčajný festival, ale o oslavu jari, života a kultúry. V hlavnom meste Funchal sa konajú sprievody, súťaže aj prehliadky. Dôležitou súčasťou je aj Múr nádeje, kam chodia dávať kvety deti, aby sa spoločne zamysleli nad svetovým mierom a jeho nevyhnutnosťou v dnešnom svete. Do kvetov sa na Madeire odievajú aj samotné ženy, ktoré chodia na prehliadky v prekrásnych kvetových šatách a spolu s ostatnými sa tešia z prírody a veselých osláv. Príďte sa aj vy pozrieť a to v období medzi 16. a 22. aprílom.

Mohlo by vás zaujímať: Madeira: Kvetinový festival je symbolom jari

Čítajte tiež: Krása farebných polí. Úchvatné odtiene vábia zrak celého sveta

Zdroj/autor: edreams.com, Štajersko, visitportugal.com, rhs.org.uk, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
5.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa