Zo Slovenska aj na Ukrajinu. Nové letecké linky nás zavedú do Kyjeva aj na Rhodos

2015-04-27 12:00:07 |   |    | 

Slovensko sa pomaly otvára novým destináciám. Spoločnosti sa sem totiž pomaly presúvajú, prípadne nám pridávajú všemožné letové linky. Najnovšou bude spoj medzi Košicami a Kyjevom, ktorý odštartuje v polovici mája. Prepojí tak hlavné mesto východného Slovenska s ukrajinskou metropolou.



 

Východ s východom

 

S touto novinkou prišla letecká spoločnosť České aerolínie. Rozhodli sa lietať štyrikrát do týždňa s tým, že linku prepoja s letom z Prahy. Prvý let je naplánovaný na 18. mája a Košice tak získajú prvé letecké spojenie mierené na východ.

Spoločnosť sa tak rozhodla pre zvýšený záujem cestujúcich. V poslednom období sa posilnili putá medzi regiónmi a Košice sa tak stanú vstupnou bránou pre obchodné a kultúrne prepojenia. Minulý rok navštívili Slovensko vyše 55 tisíc Ukrajincov, a preto aj táto linka ponúka nové možnosti pre stále sa zvyšujúci sa počet turistov.

Mohlo by vás zaujímať: Ukrajina ako ju v dnešných médiách často nevidno

 

Kam z Košíc

 

Košické letisko toto leto ponúkne svojim zákazníkom aj novinky. Bude to spojenie s britským Doncaster Sheffieldom a talianskym Milánom Bergamo, ktoré bude poskytovať spoločnosť Wizz Air. Obe linky začnú premávať v júni a letenky sa teraz pohybujú od 20 eur. Inak letisko ponúka tradičné spoje do Bratislavy, Viedne, Prahy a Londýna.

 

Kam z Bratislavy

 

Leto do Bratislavy prinesie až 29 leteckých spojení. Pravidelné linky budú smerovať až do 14 krajín a prevádzkovať ich bude 6 spoločností. Okrem tradičných liniek toto leto pribudnú spojenia do AténMadridu (spoločnosť Ryanair), do Heraklionu, Olbie, Burgasu, Tel Avivu, na RhodosPalmu de Mallorcu bude zase lietať spoločnosť Travel Service (letenky si môžete zakúpiť aj samostatne bez zájazdu), a od októbra pribudne aj spojenie s BruselomViedňou, vďaka spoločnosti NIKI. Po zime sa opäť môžeme tešiť na Paríž, Malagu, Trapani, Edinburg a Palmu de Mallorcu.

 

Kam z Popradu

 

Z Popradu sa cez letnú sezónu dostanete do Londýna na letisko Luton. Toto spojenie prevádzkuje  spoločnosť Wizz Air štyrikrát do týždňa.

Čítajte tiež: Slovenské letiská - Kam vedú naše najzaujímavejšie linky?

 

Zdroj/autor: TASR, airport-poprad.sk, airportkosice.sk, bts.aero, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
1.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa