TIP na víkend: Strávte noc v múzeu a obzrite si tie najlepšie prehliadky čo Slovensko ponúka

2015-05-14 12:00:45 |   |    | 

Hľadáte skvelý program na voľné dni? Hoci to už nebude sladký predĺžený víkend, no aj tak bude stáť za to. Hlavne ak si uvedomíme, že nás čaká Noc múzeí. Tá všetkým na Slovensku pripraví neuveriteľné zážitky. A nemusíte ďaleko cestovať. Takmer v každom mestečku a na každej pamiatke nájdete podujatie vhodné pre všetky vekové kategórie. Dromedár sa už na oddych veľmi teší a isto vyrazí aj do prírody. Čo vy?



 

Noc múzeí

 

Jednou z najlepších akcií na Slovensku je určite Noc múzeí. Počas tejto noci, v sobotu, sa môžete dostať do 82 múzeí16 galérií59 mestách a obzrieť si ich v netradičnom čase. Ak prídete, tak okrem bežných prehliadok budete mať možnosť obzrieť si aj nie bežne predvádzané predmety. Zavítajte preto do múzeí, ale aj na hrady, kde sú všade pripravené zaujímavé podujatia v rámci Medzinárodného dňa múzeí a galérií. Vstupné sa líši v rôznych mestách, no všade sú pripravené aktivity pre malých a dospelých. Viac sa dozviete na stránke nocmuzei.sk.

Čítajte tiež: Noc múzeí a galérií už túto sobotu: Čo nás čaká?

 

Bratislava

 

Dnes sa v hlavnom meste môžeme tešiť na otvorenie obľúbenej Letnej čitárne U červeného raka. O 17:00 sa začne čítanie knihy Bodaj bi! Od slovenského autora Tomáša Uleja. Aj tento rok má projekt priblížiť čitateľom slovenských autorov a vytvoriť príjemné prostredie pri skvelej knihe a hudbe.

 

Nové Zámky

 

Tento víkend sa obyvatelia južnej časti Slovenska môžu tešiť na spanilú jazdu veteránov. O 10:00 sa začne na Hlavnom námestí v Nových Zámkoch ich prehliadka, aby následne okolo 11:00 vyrazili na 120 km dlhú jazdu cez rôzne obce až do Palárikova, kde pred Domom kultúry budú od 16:00 vystavené.

 

Trenčín

 

Kto má záujem spoznávať Slovensko, ten by sa mal cez víkend zastaviť v Trenčíne na výstave Region Tour Expo. Uskutoční sa už tento piatok a sobotu a zistíte tu, čo všetko naša krajina ponúka. Spolu s týmto podujatím sa odohrajú aj Jarmok remesiel a Torty & svet pečenia.

 

Skalica

 

Do Skalice sa po roku opäť vracia obľúbený Trdlofest. Že ho nepoznáte? Tak isto zamierte do tohto západoslovenského mestečka. Trdlo je totiž lahôdka, ktorá patrí len Skalici a je pravdou, že len tu zoženiete to najchutnejšie. Objavujte okrem lahodnej chute aj prekrásne mesto.

 

Banská Bystrica

 

V nedeľu sa vydajte na prechádzku malebnou Banskou Bystricou. Na podujatí Potulky mestom objavíte tajné zákutia a zistíme mnoho o histórii. Tento víkend to bude téma Zelené pľúca Banskej Bystrice – Parky a parčíky kedysi a dnes, ktorá sa začne o 14:00.

 

Nová Bystrica

 

skanzene Vychylovka sa v nedeľu opäť stretneme s našou tradičnou kultúrou. Zídu sa tu milovníci ľudovej hudby, remesiel, tancov, zvykov a obyčajov. Program sa začne o 13:30 vystúpením ženskej speváckej skupiny a spestríte si ho napríklad aj prevezením sa miestnej železničke.

Zdroj/autor: Slovakia.travel, TASR, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
1.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa