5 tipov ako prežiť posledný letný deň: Vyskúšajte si ešte raz pravé letné zážitky

2015-09-22 12:00:23 |   |    | 

Nahoďte ešte posledný krát žabky, prevetrajte tielka, sukne a kraťasy. Dnes sa nám podľa astronomického kalendára totiž končí leto a prichádza jeseň. Aj počasie nám hrá do karát a sľubuje naozaj pekný, hoci už trochu chladnejší, deň. Ako stráviť tieto posledné chvíľky? Pozrite si našich 5 tipov a užite si krásny letný deň.



 

Kúpanie

 

Na kúpaliská to už zrejme tento rok nebude, no Slovensko sa môže popýšiť veľkým množstvom termálnych vôd. Takto môžete aj počas chladnejších dní vyraziť za oddychom do vody. Potešia sa aj vaše deti, hlavne ak ich vezmete napríklad do niektorého z  aquaparkov. Niektoré v sebe ukrývajú spojenie termálnych vôd a zábavy na toboganoch. Ak prehľadáte zľavové portály, tak na nich nájdete aj rôzne kupóny s nižšími cenami. Niekedy aj polovičné ceny, by vás mohli motivovať, aby ste využili posledné lúče.

 

Bicykel alebo korčule

 

Koľkokrát sa vám tento rok podarilo vytiahnuť bicykel alebo korčule? Počas horúčav si človek ťažko predstavil, že by sa v 38 stupňoch Celzia hnal rozpálenými cestami. No teraz je to o niečom úplne inom. Chladnejší vzduch nás trochu osvieži a dodá chuť na to, aby sme sa rozhýbali a vyskúšali napríklad aj prachom zapadnutý bicykel. Cyklotrasy neustále pribúdajú po celom Slovensku a výlet do prírody spraví dobre úplne každému.

 

Na túru

 

Hoci vieme, že turistika nie je záležitosť na jedno poobedie, i tak ju sem zaradíme. Posledné pekné slnečné chvíle môžeme stráviť aj v našich horách. Či by ste sa vybrali na prechádzku do najbližšieho lesa alebo by ste skúsili niečo väčšie, Slovensko ponúka nespočetne veľa miest, kde si v pokoji užijete teplé lúče. Do zimnej uzávierky chodníkov je času stále dosť, a preto zbaľte teplejšie oblečenie a vyberte sa za spoznávaním svojho okolia.

 

Deň bez áut

 

Ak ste to doteraz nezaznamenali, tak dnes je európsky Deň bez áut. Vypnite motory, odložte kľúče a využite slnečný deň na prechádzku. Často si to ani neuvedomujeme, no čas strávený v aute sa neustále predlžuje. Do práce, z práce, do obchodu, po deti... K volantu sme už takmer prilepení. Iniciatíva za využívanie ekologickejších spôsobov dopravy (chôdzou, bicyklom, MHD) sa práve toto snaží zmeniť. Európsky týždeň mobility (od 15.-22. septembra 2015) vrcholí práve dnes, keď mnohé mestá ponúkajú svoju MHD zadarmo pre tých, ktorí vlastnia vodičský preukaz. Nechajte preto dnes autá doma a vyskúšajte, aké to je pomáhať prírode.

 

Grilovačka a opekačka

 

Čo sa vám viacej spája s letom než vôňa marinovaného mäsa a zeleniny nad uhlíkmi. Pri takej spomienke sa priam pustia sliny a každý zatúži po tom, aby si ešte raz pripomenul sedenie pri ohni alebo grile. A na to je také letné poobedie ako stvorené. Neotravuje nás už hmyz, oheň zahreje a noc príde o čosi skôr, takže sa aj skôr dočkáme tej pravej táborovej atmosféry. Ak nemáte vlastnú záhradu, skúste sa poobzerať po okolí, či sa tam nenachádzajú oficiálne ohniská. Väčšie parky, oddychové zóny a lesy pri obytných zónach ich majú, a tak nemusíte ohrozovať bezpečnosť zakladaním nových. Ľudí už bude pomenej, vo vychytených lokalitách sa cez leto nedalo nájsť voľné miesto, za to atmosféra bude rovnaká. Spoločne si zaspomíname na letné zážitky a s priateľmi naplánujeme nové jesenné.

Autor. SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
2.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa