TIP na víkend: Posledné predvianočné dni naplnia Slovensko tradičnou atmosférou

2015-12-17 12:00:13 |   |    | 

Hoci sa o Vianociach píše už niekoľko týždňov, až teraz si skutočne môžeme povedať, že sú takmer za dverami. Máme pred sebou poslednú adventnú nedeľu a teda aj posledný víkend pred sviatkami. Niekto tento čas využije na upratovanie, iní si radšej oddýchnu na programe, ktorý nás čaká. Predvianočnú atmosféru na Slovensku budú totiž dopĺňať posledné trhy a vystúpenia.



 

Vianočné trhy

 

Už len posledných pár dní máme na to, aby sme zašli na vianočné trhy a užili si ich hravú náladu. Je tu totiž vždy poriadne rušno, všade známe tváre, chutné jedlo, rozvoniavajúce nápoje atď. A v týchto dňoch si to všetko užijete aj mimo veľkých miest. Menšie mestečká a obce počas víkendu otvoria vlastné vianočné trhy, kde isto zažijete atmosféru ako v hlavných mestách Európy.

Kežmarok – do zajtra bude v tomto meste prebiehať (Ne)Tradičný Kežmarský Vianočný Trh. Tešiť sa môžete na vystúpenia, hudbu, zabíjačku, kino a mnoho zaujímavého programu.

Trnava – trochu iné trhy zažijete v Trnave, kde prebehnú Stredoveké vianočné trhy. Stretnete tu remeselníkov, lukostrelcov, samozrejme predajcov lahodných mokov a mnohé iné. Deti poteší stredoveký kolotoč, poháňaný výhradne ľudskou silou.

BojniceBojnický kračúň prinesie vianočnú atmosféru na Hurbanovo námestie. Nebude chýbať bohatý program aj množstvo stánkov.

Vianočné trhy môžete navštíviť aj v Novom Meste nad Váhom, Leviciach a Levoči.

 

Košice

 

Príďte do Továrne na Vianoce. Od dnes do soboty sa v Kasárni/Kulturparku stretnú všetky deti, ktoré by si radi pripravili darčeky pre svojich najbližších. Práve tu budú mať príležitosť niečo vytvoriť pod dohľadom skúsených inštruktorov. Prichystaný je aj kultúrny program s divadlom, dielňami a besedami.

 

Žilina

 

Ak túžite v tomto roku ešte po nejakých informáciách, vianočná prehliadka mesta vám ich určite poskytne. Na tej nedeľňajšej sa dozviete všetko o miestnych legendách. Kat, bylinkárka, hradná pani a iné vám vyrozprávajú svoj príbeh a to, prečo sa o nich hovorí dodnes. Prehliadka sa začne o 15:00 pred TIK, kde sa musíte aj vopred prihlásiť.

 

Skalica

 

Na sobotu si pre vás v Skalici prichystali Vianočnú prehliadku mesta. So sprievodcom sa takto o 18:00 vyberiete do Evanjelického kostola, Jezuitského kostola a iných zaujímavých pamiatok. Vstupenky si treba vopred zarezervovať v miestnej TIK.

 

Nitra

 

Mesto vo vianočnom šate si môžete pozrieť práve túto sobotu. O 15:00 sa začne organizovaná prechádzka po uličkách aj pamätihodnostiach Nitry. Pomedzi to všetko sa dozviete veľa zo slovenských tradícií a pozriete si aj Vianočné mestečko. Prehliadka sa začína pred Nitrianskou galériou.

 

Nová Lesná

 

V sobotu o 16:00 sa v tunajšom Dome kultúry stretnú milovníci slovenských tradícií na programe venovanom vianočným zvykom, hrám...

 

Zdroj/autor: slovaki.travel, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa