Lyžovačka na Slovensku: Aktuálne informácie zo slovenských stredísk. Kde si už zalyžujete?

2015-12-28 12:00:38 |   |    | 

Konečne nastalo to sladké obdobie medzi sviatkami, kedy mnohí z nás majú dovolenku a teda aj čas pre seba. Po toľkom vysedávaní, jedení a celkovo sviatkovaní príde každému vhod sa trochu prevetrať a využiť čas na aktivity, ktoré má rád. Keďže tohtoročná zima praje skôr turistom ako lyžiarom, môžete vyskúšať napríklad túru po neďalekých kopcoch. Kto to ale s lyžovaním nechce vzdať, ten by mohol zájsť do jedného z už spustených slovenských stredísk. Nie je ich veľa, ale čo to sa už ponúka. Lyžovačku medzi sviatkami si teda dopriať pokojne môžete.



 

Otvorené slovenské strediská

 

Tohtoročná zima stále nie a nie prísť. Teploty už aj postupne klesajú, no so snehovými zrážkami je to na celom našom území pomerne slabé, a tak sa musia strediská spoliehať z väčšej časti len na umelé zasnežovanie. Ani nasledujúce dni by nemali priniesť výrazné sneženie, no veríme, že už čoskoro aj naše hory obelejú a zalyžujeme si na poriadnom snehu. Dovtedy môžeme vyskúšať tieto strediská.

 

Jasná

 

Jasná s Chopkom a viacerými zjazdovkami na ňom má v aktuálnych dňoch asi najlepšie podmienky na zimné radovánky. Lyžovať sa tu dá na Záhradkách, Otupnom, Bielej púti, Srdiečku a čiastočne aj na Kosodrevine. Všade nájdete približne 30 až 40 cm snehu. Skipas vás vyjde na 38 eur.

 

Donovaly

 

V tomto stredisku si aktuálne zalyžujete len na zjazdovke Záhradište, kde je približne 10-20 cm snehu. Za jednodňovú lyžovačku tu zaplatíte 26 eur.

 

Chcete vyskúšať lyžovačku inde ako u nás či v Rakúsku? Zájdite do Poľska.

 

Opalisko

 

Veľmi dobré podmienky na lyžovanie hlásia aj zo strediska Opalisko – Závažná Poruba. Na niektorých tratiach nájdete do 50 cm snehu a za lístok zaplatíte 19,5 eur.

 

Vysoké Tatry

 

Ďalším miestom, kde nájdete zjazdovky v pomerne dobrom stave sú Vysoké Tatry. Okolo 40 cm snehu majú v Tatranskej Lomnici, Starom Smokovci a na Štrbskom Plese. Za lístok tu zaplatíte 33 eur.

 

Spišské Bystré

 

Lyžuje sa už aj na KubaškuSpišskom Bystrom odkiaľ hlásia 15 cm snehu a dobré podmienky na lyžovanie. Lístok tu vás vyjde na 12 eur.

 

 Belianske Tatry

 

V Belianskych Tatrách nájdeme hneď niekoľko stredísk, ktoré už fungujú a hlásia dobré podmienky pre lyžovanie. V Ski Bachledova majú do 25 cm snehu a za lístok zaplatíte 25,3 eur. Bachledova DENY má ešte o pár centimetrov viac, do 40 cm, a za denné lyžovanie tu zaplatíte 18 eur. 25 cm snehu majú v stredisku Skicentrum Strednica – Ždiar, kde si zalyžujete za 20 eur. Poslednou prevádzkou, ktorá teraz funguje, je Ski Monkova dolina, kde majú okolo 30 cm snehu a lístok za 13 eur.

 

Roháče

 

Aj stredisko Roháče – Spálená dolina má podmienky vhodné na lyžovanie. Spustené sú viaceré svahy, na ktorých je do 40 cm snehu. Lístok tu vás vyjde na 21 eur.

 

Jasenská dolina

 

 Vo Veľkej Fatre si zatiaľ zalyžujete len v stredisku Jasenská dolina – Kašová. Podmienky sú tu dobré so snehovou pokrývkou do 25 eur. Ak sa sem vyberiete, za lístok zaplatíte 18,9.

 

Martinské hole

 

Obmedzené podmienky hlásia zo strediska winter park MARTINKY. Zatiaľ tu majú len 20 cm snehu. Lístok v tomto stredisku stojí 25 eur.

 

Litmanová

 

Aj Pieniny už majú svoje stredisko, ktoré je otvorené a prístupné pre lyžiarov. S 30 cm hlásia veľmi dobré podmienky. Za jednodňové lyžovanie zaplatíte 20 eur.

 

Neviete si vybrať z rakúskych stredísk? Tu je prehľad šiestich naj.

 

Vernár – Studničky

 

Toto stredisko v Slovenskom raji hlási veľmi dobré podmienky s 30 centimetrami snehu.  Lístok v tunajšom stredisku stojí 12 eur.

 

Drienica

 

Posledným otvoreným strediskom Slovenska je aktuálne Drienica na Čergove. Je tu do 25 cm snehu a za lístok zaplatíte 19 eur.

Zdroj/autor: holidayinfo.sk, shmu.sk, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa