Nový rok je tu, tak kam sa vyberieme? Nechajte si poradiť

2016-01-01 07:00:00 |   |    | 

Podľa čoho organizujete vaše cestovateľské plány vy? Riadite sa vašimi dlhoročnými snami, sledujete blogy iných cestovateľov, len tak so zavretými očami blúdite prstom po mape a vyberáte nový objekt záujmu alebo sa necháte ovplyvniť aj aktuálnymi trendmi? Keď ste prikývli práve na poslednú alternatívu, tento zoznam krajín a destinácií sa vám bude istotne páčiť. Viaceré online magazíny a cestovné kancelárie totiž opäť vytvorili rebríček krajín, ktoré by mali byť v centre vášho záujmu počas roku 2016.



 

Kuba

 

Využite ešte čas, keď je Kuba skutočnou Kubou. I keď sa situácia v tejto krajine značne uvoľnila, tá ďalšia vlna príde ešte len po zlepšení vzťahov s USA. Odborníci preto odporúčajú využiť možnosť vycestovať tam čo najskôr a užiť si charizmatickú dovolenku tak, ako to ponúka nateraz len minimálne dotknutá krajina.

 

Mostar, Bosna a Hercegovina

 

Krajiny bývalej Juhoslávie a najmä Chorvátsko už i väčšina Slovákov pozná ako svoju dlaň. Postupne sa preto začínajú odkrývať aj ďalšie zákutia tohto regiónu, ktoré objavuje čoraz viac turistov. Ak nechcete ísť do týchto končín iba kvôli leňošeniu pri mori, mali by ste sa podľa odporučení na rok 2016 vybrať do Bosny a Hercegoviny a to konkrétne do Mostaru. Najkrajšou časťou je znovuobnovený symbolický most, podľa ktorého dostalo toto mesto svoj názov. Mostar patrí z časti moslimskej a z časti chorvátskej komunite. Vzťahy medzi nimi sú čoraz menej napäté, vracajú sa do normálu a ponúkajú turistom náhľad do ich každodenného spolunažívania.

 

Kostarika

 

Pokiaľ máte radšej exotiku, vyberte sa na Kostariku. Úžasná krajina plná usmiatych ľudí a pohodovej atmosféry. Tam sa zabudnete niekde ponáhľať a budete si užívať každú minútu tejto dovolenky. Hlavným benefitom tejto krajiny je úžasná príroda. Od budúceho roka budú fungovať aj priame lety z Londýna, takže cesta tam bude podstatne prijateľnejšia a jednoduchšia.

 

Holandsko

 

Čo sa týka spoznávania Európy, je to možno trošku neprávom podceňovaná krajina. Väčšina z turistov skončí svoje putovanie v Amsterdame a na zvyšok krajiny zabúda. Pritom Holandsko ponúka množstvo nádherných starobylých miest a o úžasnej krajine ani nehovoriac. Ak si ho chcete užiť naplno, objednajte si radšej poznávací zájazd alebo ho postupne precestujte vlakom. Vynikajúce spojenia má i s Belgickom, keď tieto dva štáty môžete precestovať na Interrail pas.

 

Pingyao, Čína

 

Do popredia sa bude tlačiť aj čoraz viac Ázijských krajín. Čína by sa mala dočkať takej popularity, ako malo doteraz Thajsko. Cestovatelia však budú chcieť spoznať nový kút regiónu, a tak si to nasmerujú práve do týchto končín. Jednou z najzaujímavejších zastávok má byť mesto a oblasť Pingyao. Práve tam si totiž dokázali zachovať množstvo tradičných prvkov a ponúkajú pôvodnú Čínu v tom najlákavejšom obale.

 

Veliko Tarnovo, Bulharsko

 

I v Bulharsku prichádza na rad nová destinácia. Tentoraz je to študentské mestečko Veliko Tarnovo. Na prvý pohľad púta pozornosť svojou architektonickou štruktúrou. Mesto je totiž terasovito vyskladané a v istom zmysle sa ponáša na talianske Cinque Terre alebo portugalské Porto. Nádherné domčeky vás ľahko vezmú na prechádzku časom. V meste sa nachádza 18 menších a väčších katedrál, kráľovský palác a množstvo zaujímavých múzeí.

 

Maldivy

 

Táto exotická krása sa nám pomaly každým rokom stráca, takže využite svoju šancu ešte teraz, pokiaľ sú ceny najprijateľnejšie. Keďže už nejde o tak veľký hit ako v minulosti a stále ostrovy nemiznú tak veľkou rýchlosťou, mohli si cestovné kancelárie dovoliť stlačiť ceny dovoleniek na minimum. Niekedy si treba dopriať i pokojnú dovolenku plnú leňošenia a dobrého jedla, čo vám Maldivy nepochybne poskytnú.

 

Cornwall, Anglicko

 

Popularita tejto úžasnej časti Anglicka stúpa i medzi domácimi obyvateľmi. Cornwall je pre mnohých neodhalenou krásou ostrova. Ponúka tú správnu kombináciu drsnej prírody, pláží, mora a zaujímavých dejín. Môžete sa postupne presúvať celou lokalitou a nechať sa podmaniť krásou malých dediniek.

 

Wayanad, India

 

Nádhernú a neporušenú prírodu nájdete i v Indii. Do tejto krajiny nemusíte cestovať už len za meditovaním a prehodnocovaním svojho života v jednotlivých chrámoch. Stačí si zájsť do prírody s jedinečným koloritom, množstvom turistických chodníčkov a úžasných scenérii a dostanete lepšiu duchovnú terapiu, než v akomkoľvek kláštore. Keďže sa v tejto lokalite pohybuje veľa divokých zvierat, vyberte sa tam radšej za asistencie domáceho sprievodcu.

 

Svätá Helena

 

Exotika v spojení s absolútnym pokojom. Presne to ponúka pre cestovateľských fajnšmekrov ostrov Svätá Helena. Služby tam síce nebudú pracovať na 100 percent, no práve vďaka tomu si môžete užiť úžasnú atmosféru, ktorú v iných propagovaných destináciách nenájdete.

Zdroj/autor: travel.usnews.com, kuoni.co.uk, checkin.trivago.co.uk, travel.aol.co.uk, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
3.8/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa