Preč s upršaným počasím a zimou. V týchto destináciách je aj teraz prekrásne

2016-01-26 08:00:00 |   |    | 

Už sa neviete dočkať leta alebo aspoň jari, kedy slniečko vykukne a bude konečne teplejšie? Potom by ste mali vyskúšať niektorú z týchto destinácií. Totiž aj teraz je v nich dokonalé počasie a vy si môžete vychutnať slnko, more a všetko, čo vám práve v tomto momente chýba



 

Mexiko

 

Teplota: do 30°C

Vzdialenosť: najkratší let min. 16 hodín (Cancún)

Cena dovolenky: približne od 1500 eur (Cancún)

 

Mexiko ponúka presne taký raj aký si vyberiete. Obrovská krajina v sebe ukrýva tajomné pamiatky, rušný nočný život a aj miesta, kde nestretnete nikoho okrem domácich. More je plné života, čo oceníte rovnako pri šnorchlovaní ako pri stole a ochutnávaní toho najlepšieho čo more ponúka.

Vyskúšať môžete Tulum, Mayskú Riviéru, Los Cabos, Conzumel alebo iné.


Prečítajte si aj:


 

Kanárske ostrovy

 

Teplota: približne 20°C

Vzdialenosť: najkratší let min. 8 hodín

Cena dovolenky: približne od 600 eur

 

Príjemná klíma neopúšťa ani toto španielske územie. V tomto období tu síce nezažijete tropické horúčavy, no na prehriatie kostí to postačí. Navyše tu v týchto mesiacoch nestretnete davy dovolenkárov, ako je tomu v lete. Pokojne si tak pozriete úchvatnú prírodu a možno si zmočíte aj nohy v mori. Čakajú vás aj atrakcie ako napríklad vodný park Siam Park.

 

Thajsko

 

Teplota: do 30°C

Vzdialenosť: približne deň

Cena dovolenky: od 1000 eur

 

Táto krajina má práve sezónu. Naše zimné mesiace sú tu teplé a suché, čiže ideálne na výlet. Túto možnosť preto aj využíva množstvo turistov. Hrnú sa sem z celého sveta, aby uvideli prekrásne zelené zátoky, azúrové more, romantické pláže, divoké mestá aj úctivé chrámy. Jednoducho Thajsko ešte stále ponúka veľmi dobrú kombináciu ceny a kvality. Za to čo si zaplatíte tu totiž uvidíte naozaj veľa.

Zamieriť môžete na pevninu, ale aj na známe ostrovy. Pre tých čo sa neboja, je ešte výhodnejšie vybrať sa sem na vlastnú päsť, keďže najdrahší artikel budú letenky.

 

Kalifornia

 

Teplota: do 20°C

Vzdialenosť: s prestupmi min. 16 hodín

Cena dovolenky: v záležitosti od programu od 1500 eur

 

Za teplom môžete zamieriť aj do americkej slnečnej Kalifornie. Celoročne je plná života a slnka, takže sa tu zabavíte nech prídete kedykoľvek. Aj počas nášho upršaného februára. Keď sa sem dostanete, môžete spoznávať veľkolepé a známe mestá, vydať sa na cestu niekam doneznáma alebo zamieriť rovno do prírody. Nájdete tu totiž až 9 národných parkov, čo sa už naozaj dá nazvať ako obrovské prírodné bohatstvo.

 

Bali

 

Teplota: max 33°C

Vzdialenosť: s jedným prestupom min. 17 hodín

Cena dovolenky: min 1200 eur

 

Keď si budete čítať o možnostiach cestovania na Bali, dozviete sa, že práve teraz je tam sezóna dažďov. Čiže, že nie je vhodné tam cestovať. To však nie je úplne tak pravdou. Lebo aj toto obdobie vie ponúknuť úžasnú dovolenku. Dážď prichádza v intenzívnych, ale krátkych periódach, čo vás nemusí odradiť. Aspoň kým ste dobrodružnejšie povahy a chcete ušetriť. V týchto mesiacoch je tam totiž najlacnejšie a bezchybné služby v luxusných, ale aj bežných rezortoch dostanete za nižšiu cenu. Inak sa dá Bali opísať ako raj na Zemi, kde si užije každý.

 

Egypt

 

Teplota: do 20°C

Vzdialenosť: min. 5 hodín

Cena dovolenky: od 200 eur

 

Asi netreba hovoriť o tom, že v Egypte práve teraz vládne to najlepšie počasie. Letné horúčavy povolili a krajina sa schladila tak, že je príjemná aj pre nás. Aktuálne je bezpečnejšie zamerať sa na návštevy overených rezortov, ktoré sú dobre chránené.


Pozrite si aj:


Zdroj/autor: invia.sk, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
1.7/5 (9 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa