Krátky výlet na Island: Bezplatná zastávka so sprievodcom na vašej ceste do Ameriky

2016-02-15 12:00:00 |   |    | 

Dlhé lety sú nudné, otravné a dovolíme si tvrdiť, že ich nikto nemá rád. Sedieť pol dňa na zadku v malom stiesnenom priestore, s cudzími ľuďmi takmer na kolenách to jednoducho nie je predstava dokonalého začiatku dovolenky. Ak si to chcem zariadiť inak, musíme zdĺhavo hľadať a kombinovať ako sa len dá. Čo však keby sme nemuseli? Keby nám letecká spoločnosť dala možnosť spríjemniť si cestu krátkym výletom? A dokonca nám ponúkla aj sprievodcu? Na Islande je to možné.



 

Cesta do Ameriky

 

Keď nastupujete do lietadla čaká vás niekoľko nekonečných hodín sedenia a potom konečne vytúžený cieľ. V našom prípade ak chceme ísť do Severnej Ameriky, čaká nás dlhočizná cesta. Veľa z nás však túži spoznať túto rozmanitú krajinu plnú unikátov a nekonečných možností. Len keby nebolo tej cesty. No ale aj na to existuje riešenie.

Konkrétne s ním prišla islandská spoločnosť Icelandair. Svojim zákazníkom totiž ponúka možnosť bezplatného zastavenia na Islande. V praxi to znamená, že si kúpite letenku z Európy do niektorého zo severoamerických miest a namiesto jedného dlhého letu, prípadne niekoľkohodinového čakania na letisku, máte možnosť spoznať Island. Spravíte si niekoľkodennú zastávku a budete pokojne pokračovať ďalej.


Mohlo by vás zaujať:


 

Stopover

 

Služba sa nazýva Stopover, teda v preklade niečo ako „zastávka“ alebo „medzipristátie“. Ide o bezplatnú možnosť prerušenia letu až do 7 dní. Na Islande si tak môžete spraviť až týždennú dovolenku a zažiť krajinu naplno. Vyhnete sa tak čakaniu na letisku a zažijete niečo špeciálne.

 

Stopover Buddy

 

K tejto službe však Icelandair pridala ešte niečo naviac. Nie len že si spravíte niekoľkodenný výlet po Islande, ale sama spoločnosť vám ponúkne takzvaného „buddyho“ teda „kamaráta“. Od 2. februára do 30. apríla si budete môcť bezplatne „objednať“ neoficiálneho sprievodcu z radu zamestnancov, ktorý vám predstaví krajinu tak ako ju vidí on.

Skupina ľudí, do ktorej patrí aj hlava spoločnosti, je rozdelená podľa záujmov, a tak si vyberiete či váš jednodenný výlet s domácim chcete upriamiť na šport, jedlo, prírodu, kultúru, spoznávanie pamiatok alebo turistiku. Pri kúpe letenky so službou Stopover tak požiadate aj o vášho „kamaráta“ a do 72 hodín vám dajú vedieť, či majú voľného kolegu, ktorý sa vám bude venovať. Pravý Island tak spoznáte úplne z iného uhľu pohľadu a s radami od domáceho.

 

Letiská

 

Icelandair síce nelieta zo Slovenska, ale ich lietadlá vás prepravia z niekoľkých európskych letísk. Za pomerne lacný peniaz sa od nás viete dostať do Londýna, Barcelony, Bruselu, MilánaParíža. Spoločnosť však lieta aj z Zürichu, Štokholmu, Osla, Mníchova, Manchestru, Helsiniek, Hamburgu, Ženevy, Glasgow, Frankfurtu, Kodane, Birminghamu a iných.

USAKanade zase lietajú do Anchorage, Bostonu, Chicaga, Edmontonu, Denveru, Halifaxu, Minneapolisu, Montrealu, New Yorku, Orlanda, Portlandu, Seattlu, Toronta, Vancouveru a Washingtonu D. C.


Pozrite si aj:


Zdroj/autor: icelandair.us, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
3.3/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa