Najzaujímavejšia izba na svete? Do Van Goghovho obrazu sa dostanete za 10 USD

2016-02-12 08:00:00 |   |    | 

Vstúpte priamo do slávneho obrazu a zažite noc ako niektorá z postáv postimpresionistického maliara Van Gogha. Podporíte tým umenie a ešte zakúsite niečo, čo sa vymyká tradičnému pojatiu dovolenkového prenocovávania.



 

Airbnb

 

Len pred pár dňami sa na známej stránke prenajímajúcej izby objavil skutočný unikát. V americkom Chicagu vytvoril Umelecký inštitút The Art Institute of Chicago  izbu podľa Van Googhovej predlohy. Nechali sa inšpirovať slávnym obrazom Spálňa.

 


Mohlo by vás zaujať:


 

Ten vznikol v južnom Francúzku a zobrazuje izbu, v ktorej žil slávny maliar počas svojho pobytu v Arles.

V rámci propagácie výstavy Van Gogh ´s Bedrooms (Van Goghove spálne) je izba v budove múzea prenajímaná na portáli Airbnb. Noc pre dve osoby tu stojí 10 USD, teda v prepočte približne 9 eur.

 

 

Nemá na farby

 

Izba je takmer identická s tou na maľbe. Nájdete tu posteľ s červenou prikrývkou, modré krčahy, uterák, obrazy, okno, dvere aj stoličky. Všetko podľa predlohy.

 

 

Na stránke nájdete aj opis nájomcu, ktorý píše, že „izba vám dá pocit, že ste v skutočnej maľbe. Je dekorovaná v postimpresionistickom štýle pripomínajúcom južné Francúzsko. Jeho nábytok, žiarivé farby a diela vám zabezpečia celoživotný zážitok.“

 

 

Ďalej dodáva, že izbu prenajíma za 10 USD, lebo potrebuje peniaze na farby.

 

 

Izba je samozrejme vybavená všetkým, čo človek na prespanie potrebuje. Je tu kúpeľňa, kuchyňa, internet, klimatizácia a tradičné vybavenie.

 

K prenájmu dostanú záujemcovia aj lístok na výstavu.


Pozrite si aj:


 

Zdroj/autor: airbnb.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa