Horúce Kanárske ostrovy pod hrubou vrstvou snehu: Už vieme kam utiekla tohtoročná zima

2016-02-23 12:00:48 |   |    | 

Hľadali útočisko pred chladom a zima ich dostihla. Dokonca aj na dovolenke v tradične teplej destinácii ako sú Kanárske ostrovy. Zima sem tento rok priniesla bohatú snehovú pokrývku.



 

Zimný oddych v teple?

 

Kanárske ostrovy sú u nás známe ako obľúbená zimná destinácia. Hoci patria Španielsku, nachádzajú sa od jeho pobrežia pomerne ďaleko. Tých takmer 1400 kilometrov na juh zabezpečuje, že tu objavíme príjemné teploty aj vtedy, keď u nás riadne prituhuje. Porovnateľné sú s tými, ktoré majú aj ich africkí susedia MarokoZápadná Sahara.

Ročná priemerná teplota je približne 22 °C, pričom v zime sú teploty nižšie len o 2 až 3 stupne. Spolu s miestnou prevažne suchou klímou sú ideálne na dovolenky počas celého roka.

 

Kde sa tu vzal sneh?

 

Výnimky však potvrdzujú pravidlo, čo sa potvrdilo práve pred pár dňami. Slnečnú destináciu potrápili dažde a dokonca aj sneh. Ostrovy sú pomerne kopcovité a tunajší najvyšší vrchol siaha až do výšky 3718 metrov. Volá sa Teide a nájdete ho na ostrove Tenerife. Ten sa nachádza pod snehovou prikrývkou pomerne často, no už menej časté je to v prípade ostrova Gran Canaria, kde je najvyšší vrch vo výške 1949 metrov nad morom. Hoci sa volá Pico de las Nieves, teda Zasnežený vrch, husté sneženie aké túto oblasť postihlo cez víkend tu také bežné nie je.

Pod sneh doslova zapadli viaceré obce a cestné komunikácie, čo sťažilo miestnu dopravu. Tú potrápili aj turisti a nadšenci, ktorí chceli na vlastnú kožu zažiť sneh na Kanárskych ostrovoch. Chaos na cestách spôsobil uzávery všetkých prístupov ku končiaru. Niektoré neskôr sprístupnili, aby si domáci aj turisti mohli užívať sneh.

Zdroj/autor: laprovincia.es, youtube.com, Canarias7islas, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa