Veľká noc na slovenských hradoch. Kam počas sviatkov zamieriť za zábavou?

2016-03-24 12:00:46 |   |    | 

Nevieme ako vy, ale Dromedár za seba môže povedať, že Veľkú noc jednoducho zbožňuje. Dobré jedlo, zábava, rodina a samozrejme dostatok vody. Navyše sa všade niečo deje, takže po rodinných návštevách sa dá ísť na podujatie alebo krátky výlet. Pripravte si kraslice, bábovky, korbáče a užite si sviatky tak ako sa patrí. Veľa vody drahé čitateľky.



 

Bojnice

 

Od dnes až do konca sviatkov si na zámku pozriete zaujímavú výstavu kraslíc. Tradične sa spájajú s jarou a práve preto budú hlavným bodom prehliadky. Nájdete tu rôzne druhy, farby a aj maľované vajíčka z 30. rokov minulého storočia. Na prehliadku sa dostanete každú hodinu vždy od 10:00 do 15:00.

 

Červený Kameň

 

Vstúpte do rozprávky a staňte sa súčasťou krásneho príbehu Soľ nad zlato. Od piatku do pondelka si pozriete príbeh o sile lásky a oddanosti. Malicherného kráľa a jeho tri dcéry uvidíte každú hodinu od 10:00 do 17:00. Keď si pozriete program, zastavte sa na stredovekom remeselnom trhu, kde uvidíte ako sa vyrábali tradičné predmety a čo-to si aj kúpite.

 

Beckov

 

Deti aj dospelých poteší sviatočný program na hrade Beckov. Preveríte si talent v maľovaní kraslíc, výrobe korbáčov a podobne. Tie najlepšie výtvory budú samozrejme ocenené. Deti počas prehliadok budú navyše hľadať maľované vajíčka, za ktoré dostanú aj sladkú odmenu. So sprievodcom si hrad obzriete každú hodinu od 9:30 do 16:30. Okrem tvorivých dielní a súťaží čakajú malých návštevníkov aj divadelné predstavenia a folklórne vystúpenia.

 

Kam ešte zájsť?

 

Ak hľadáte zaujímavý program, môžete napríklad navštíviť otvárací deň Zveroparku v Revištskom Podzámčí v okrese Žarnovica. V príjemnom prostredí nájdete zaujímavé zvieratá žijúce na našom území, ale aj cudzo krajinné ako losy.  

Viac o zvykoch a obradoch spojených s príchodom jari sa dozviete v Múzeu slovenskej dediny v Pribyline. Piesňami a hrami vtedy žila celá dedina a vy okúsite aké to bolo žiť v dávnych časoch. Ochutnáte domácu stravu ako od starej mamy a možno zažijete aj to, ako vyzerala skutočná oblievačka.

Aj dva veľké slovenské aquaparky si pripravili špeciálny program. V Bešeňovej to budú tvorivé dielne a zábavný program s hudobnými vystúpeniami. V Tatralandii sa presuniete do tropických oblastí a nazbierate si ananásy.

 

Zdroj/autor: slovakia.travel, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa