Letná sezóna na košických kúpaliskách začína už čoskoro: Prvá otvára „Ryba"

2016-06-09 08:00:00 |   |    | 

Leto klope na dvere a teploty už atakujú tridsaťstupňovú hranicu a bude ešte teplejšie. Po skúsenostiach v minulých rokoch, sa letná sezóna na košických kúpaliskách začne o niečo skôr. Už finišujú práce v areáloch, bazény sú vyčistené, stánky a ihriská pripravené. V Košiciach majú návštevníci k dispozícií tri kúpaliska a počas leta k nim pribudne i zrekonštruované kúpalisko Červená Hviezda.



 

Ako prvé sa otvára plážové kúpalisko Ryba – Anička. Technicky sme pripravení na 10. júna, čiže v piatok. Ak bude pekné počasie, tak otvoríme,“ povedal nám správca kúpaliska Rastislav Folles. Rekreanti majú k dispozícií tri bazény. Detský, plavecký a rekreačný.  Ceny oproti minulému roku nezmenili. Dospelý zaplatí za celodenný lístok 3,80 eur a deti od 6 rokov 2,80 eur.

O týždeň neskôr 17. júna, otvára svoje brány kúpalisko Triton. Na kúpalisku sú k dispozícií štyri bazény a tobogan. Ceny by mali byť nižšie ako minulého roku. Dospelý zaplatil 4,50 eur a dieťa 3,50 eur.

Kúpalisko Mestská plaváreň, otvoria 18. júna. Na kúpalisku pribudli i novinky. „Neplavecký bazén je predelený pevnou stenou od detskej časti. Teleso bazóna je z nerezového plechu a tiež sme vybudovali detské vodné atrakcie, ako fontánku – ježka, vodný hríb. V neplaveckej časti sme vybudovali chrlič vody a hojdací záliv,“ informoval nás vedúci oddelenia investičného a technického rozvoja Ľuboš Minarčík. Ani na Mestskej plavárni ceny nezvýšili. Dospelý celodenný stojí 4,40 eur a detský celodenný 3,30 eur.

Legendárne kúpalisko Červená Hviezda bolo zavreté takmer 20 rokov. Od minulého leta prebieha jeho obnova, ktorú realizuje  konzorcium Inžinierske stavby, a.s. Košice a Berndorf Bäderbau SK. Zhotoviteľ stavbu mestu odovzdá 10. júna a v nasledujúcich týždňoch by  mali kúpalisko otvoriť pre verejnosť.

(mik)

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: dromedar.sk
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa