Slávny Angkor Vat čakajú zmeny: Takýchto ľudí dnu nevpustia

2016-07-08 08:00:00 |   |    | 

V období od 9.-15. storočia n.l. bol Angor Vat hlavným sídlom kmérskej ríše a z tých čias sa tam zachovalo množstvo pamiatok. V roku 2007 bolo pomocou družicových snímok a iných technických metód zistené, že v predindustriálnom období išlo pravdepodobne o najväčšie mesto na svete. Angkor ročne navštívi približne 2,1 milióna zahraničných turistov, od augusta budú musieť spĺňať nové podmienky.



 

Slávny chrámový komplex Angkor Vat na severozápade Kambodže bude môcť navštíviť len turista vo vhodnom oblečení. Informovali o tom včera kambodžské úrady, ktoré počínajúc 4. augustom umožnia návštevu len primerane oblečeným turistom.

Návštevníci z Kambodže i zo zahraničia budú musieť mať oblečené nohavice alebo sukne s dĺžkou pod kolená a zahalené plecia. Nevhodne oblečení ľudia sa budú musieť doobliecť alebo prezliecť, prípadne nebudú do chrámového komplexu vpustení.

Ako dôvod nového opatrenia kambodžské úrady uviedli, že návšteva Angkor Vatu v málo decentnom oblečení je prejavom neúcty k posvätnosti tohto miesta.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Thinkstock
Zdroj: TASR, ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa