Ďalší expert v múzeu: Turista zničil vzácnu sochu z 18. storočia

2016-11-09 12:00:00 |   |    | 

Drevená socha sv. Michala prežila viac ako dve storočia, fenomén selfie sa jej však stal osudným. Keď sa chcel so skulptúrou odfotografovať jeden z návštevníkov múzea, zhodil ju nechtiac na zem, kde sa rozpadla na niekoľko častí. Škody sú podľa odborníkov nevyčísliteľné.



 

Portugalské národné múzeum v Lisabone (Museu Nacional de Arte Antiga) vystavuje množstvo vzácnych exemplárov. Jedným z nich bola donedávna aj drevená socha sv. Michala z polovice 18. storočia.

V nedeľu sa s ňou však pokúsil odfotiť jeden z brazílskych turistov, a to sa jej stalo osudným. Mladík sa chcel kvôli lepšiemu záberu posunúť k soche bližšie, pri cúvaní skulptúru zachytil a zhodil ju z podstavca na zem, kde sa rozpadla na niekoľko častí.

________________________________________________________________________________________

 Turistický unikát navždy zničený: Čech nakrútil VIDEO nevídanej skazy

________________________________________________________________________________________

V miestnosti sa vtedy nachádzal aj istý Nuno Miguel Rodrigues, ktorý zničený exponát odfotil a dôkaz nehody zverejnil na Facebooku: „Toto je cena za to, že v prvú nedeľu v mesiaci býva vstup zdarma,“ okomentoval fotografiu, ktorú medzitým z internetu odstránil.

Ešte v septembri pritom riaditeľ múzea Antonio Filipe Pimentel varoval, že inštitúcia nie je dostatočne kontrolovaná. „Pre verejnosť máme otvorených 84 miestností, no stráži ich len 64 ľudí. Som si istý, že jedného dňa sa v múzeu niečo stane.“

Nedeľný incident jeho slová potvrdil, pre vzácnu sochu je však už zrejme neskoro.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Facebook, Wikimedia
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa