Sánkovačka v Tatrách odštartovaná: Prehľad časov, kedy môžete využiť dráhu z Hrebienka

2016-11-30 12:37:32 |   |    | 

VYSOKÉ TATRY - Nádielka snehu, ktorá v ostatných dňoch pribudla vo Vysokých Tatrách, umožnila spustiť 2,5-kilometrovú sánkarskú dráhu z Hrebienka do Starého Smokovca.



Milovníci zimných športov si budú môcť užiť sánkovačku dovtedy, pokiaľ bude dostatočná snehová pokrývka.  "Denná sánkovačka sa začala a ak sa snehové podmienky počas najbližšieho obdobia nebudú výrazne meniť, návštevníci si môžu užiť aj nočnú sánkovačku, a to každý utorok, piatok a sobotu od 19.00 do 21.00 h," informovala hovorkyňa prevádzkovateľa lyžiarskych stredísk vo Vysokých Tatrách Zuzana Fabianová.

Snehové podmienky prajú vo Vysokých Tatrách aj lyžiarom. Prvú lyžovačku si mohli užiť od 26. novembra na svahu Interski na Štrbskom Plese, kde sa aktuálne nachádza 40 centimetrov snehu a podmienky na lyžovanie sú dobré. "Zostáva dúfať, že počasie nám bude priať a dohľadnom čase sa nám podarí otvoriť aj ďalšie tatranské strediská," skonštatovala Fabianová. Aktuálne pracujú snežné delá aj v ostatných lyžiarskych strediskách na Štrbskom Plese i v Tatranskej Lomnici.

V horskom stredisku Tatranská Lomnica prebieha do 9. decembra pravidelná jesenná technická údržba. Lanovky budú pre verejnosť opäť v prevádzke v sobotu 10. decembra.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: TASR/Oliver Ondráš
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa