Advent vo Vatikáne: Súčasťou betlehema je aj čln s migrantmi

2016-12-13 12:00:00 |   |    | 

Európska migračná kríza je tento rok v centre vianočného betlehemu vo Vatikáne, ktorý sprístupnili na Námestí sv. Petra. Vatikánu ho darovali maltská vláda a tamojšia katolícka cirkev.



 

Betlehem je 17 metrov široký, osem metrov vysoký a 12 metrov hlboký a zobrazuje 17 postáv v tradičnom maltskom oblečení aj jeden neobyklý prvok - čln. Ten reprezentuje nielen tradície Malty ako rybolov, ale tiež humanitárnu krízu. Predstavuje "žiaľ, tiež migrantov, ktorí sa plavia cez vody v provizórnych plavidlách, aby sa dostali do Talianska", uviedol Vatikán vo vyhlásení.

Ako uviedla Medzinárodná organizácia pre migráciu, Taliansko tento rok zaregistrovalo rekordný počet 174 603 migrantov. Ďalších 4715 zomrelo alebo sa stratilo počas plavby cez Stredozemné more, čo je doteraz najvyšší počet.

Vo Vatikáne tiež rozsvietili svetlá na 25 metrov vysokej 90-ročnej červenej jedli z talianskych Álp, vyzdobenej dekoráciami, ktoré vyrobili detskí onkologickí pacienti. Strom osvetľuje 18 000 žiaroviek, ktoré darovala rakúska spoločnosť Starline.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: TASR
Zdroj: TASR, ako

Hodnotenie článku:
3.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa