Silvester na Slovensku: Pozrite si, ako privítajú Nový rok vo vašom meste

2016-12-30 12:00:00 |   |    | 

Máme tu záver roka 2016 a veľkolepé privítanie toho nového si pripravili aj organizátori na Slovensku. Pozrite si, na čo sa môžete tešiť v jednotlivých mestách.



 

BRATISLAVA

V hlavnom meste bude tohtoročný záver roka prebiehať na Námestí Ľudovíta Štúra, Hviezdoslavovom námestí a Hlavnom námestí. Špeciálne pre túto udalosť vytvorili slovenskí grafici, dizajnéri a vizuálni umelci svetelný časovač, ktorý ožije prostredníctvom nových technológií. Tí, ktorým sa bude jeden ohňostroj máliť, budú mať počas celého večera  možnosť navrhnúť a odpáliť prostredníctvom aplikácie vlastnú digitálnu svetelnú šou na veľkoplošnej obrazovke. Návštevníci silvestrovského večera budú môcť pridať odkaz, želanie, prípadne si vybrať farbu. V ponuke bude aj možnosť korčuľovania na klzisku s reprodukovanou hudbou či bar v altánku. Nachystaná bude aj mimoriadna MHD, aby ste sa mohli v pohodlí presunúť, kam potrebujete.

 

TRNAVA

Pri lúčení sa so starým rokom a vítaní toho nového nebude v Trnave chýbať ohňostroj, zábava, šampanské a priatelia. Na Trojičnom námestí je o 16:00 hod. pripravený detský Silvester (divadielko, súťaže, hudba, tanec). O 18:00 hod. nasleduje veľký rodinný ohňostroj a od 20:00 vás čaká diskotéka a vystúpenie kapely Kabát Revival.

 

TRENČÍN

O silvestrovské rozohriatie na Mierovom námestí v Trenčíne sa postará najskôr DJ Luky. Najväčšie hity Mariky Gombitovej a Modusu zahrá a zaspieva o 21:30 hod. trenčianska pop rocková skupina NaNovo.  Hodinu pred polnocou sa rozpúta bláznivá tepláková párty, keď pódium ovládne legendárna skupina Lojzo, ktorá rozozvučí námestie svojimi najväčšími hitmi. Chýbať nebude ani polnočný ohňostroj a zábava bude pokračovať ďalej novoročnou diskotékou s DJ Lukym.

 

NITRA

V Nitre privítajú Nový rok na Svätoplukovom námestí. Od 22:30 hod. je pripravená hudobná produkcia, otvorené stánky v mestečku, polnočný ohňostroj a silvestrovská veselica s kapelami DORA, Zoči Voči a HS Senzus.

 

ZVOLEN

Zaujímavý Silvester môžete zažiť i vo Zvolene. V doobedných hodinách sa môžete zúčastniť výstupu na Pustý hrad. Do kroku vám zahrá hudobná skupina Olšiakovci, príjemným prekvapením bude aj silvestrovský výstrel z dela. V neskorých hodinách bude pokračovať program na zvolenskom námestí. Do nálady návštevníkom zahrá skupina MARKSa, zvolenský raper a speváčka Doris Tóthová. Neskôr príde na rad ohňostroj a novoročná diskotéka pokračujúca do skorých ranných hodín.

 

PREŠOV

Pestrý koncoročný program ponúkne na pešej zóne aj mesto Prešov. Jeho začiatok je naplánovaný na 22:00 hod. a zabávať vás bude kapela Heľenine oči. Zároveň tu vyhlásia výhercov súťaže organizovanej pri príležitosti Roka Prešovskej hradnej cesty. Chýbať nebude ani ohňostroj či novoročná diskotéka.

 

KOŠICE

V metropole Východe bude pred Historickou radnicou už od 10:00 hod. pripravený detský Silvester so Silvestríkom, kúzelníkom Wolfom a hrdinami z Ľadového kráľovstva. Program pre dospelých začne od 20:00 hod. a tešiť sa môžete na hviezdy ako Nicole McCloud, Kmeťoband či Miro Žbirka Revival.

 

HORY

Ak by ste chceli prežiť posledný deň v roku na horách, musíme vás sklamať. Silvestrovské pobyty sú v Tatrách už beznádejne vypredané. Pestrý a nabitý program však ponúkajú aj aquaparky - v ich ponuke nájdete vystúpenia tanečníkov, DJ-ov, kúzelníkov a rôznych hudobných telies. Ak patríte medzi dobrodružnejšie povahy, môžete si naplánovať aj vlastný silvestrovský program, nezabudnite však, že používanie zábavnej pyrotechniky je v chránenom území zakázané. 

 

Autor: Mária Janková4

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa